L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 10 d’octubre del 2018

Concert de la Banda Sinfònica de la SIUM del 9 d'Octubre


El tradicional concert del "9 d'Octubre" va tindre lloc a l'auditori de la SIUM en dues parts, i amb la formació musical vallera dirigida per Rafael M. Garrigós García. Varen ser tot peces valencianes, d'acord amb l'efemèride de la jornada.

En la primera part, la Banda Simfònica va interpretar "Per damunt de tot valencians", pasdoble de Miguel Villar; "Correguda de joies" de Salvador Giner i "Danses a l0alba" de Pascual Martínez Martínez.

A la segona part, "Romance" de Andres Valero Castells; "Al-Buhayra" de Jordi Peiró Marco i "València" de Padilla i Peñarrocha.

A destacar l'obra "Al-buhayra" narrada per Vicent Ordiñana, una peça que va ser estrenada en el Palau de la Música de València dins dels actes del 9 d'Octubre del cap i casal del 2017.


L'obra de Jordi Peiró és una retrospecció narrativa sobre l'origen, evolució i història de l'Albufera de València ( Al-buhayra= el petit mar) concebuda per a ser interpretada per una banda i un narrador. És també un homenatge al poble del compositor, El Palmar. Obra que inclou moltes melodies fàcilment reconegudes i que parla majorment de la història del lloc des de l'època àrab fins els nostres dies. "Al-buhayra espill del sol, maragda sobre la qual corre un riu de perles blanques i en ella brilla perpètua una llum encegadora, Califa de plata i bressol de la vida"