L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 19 d’octubre del 2018

Plou, però ho fa de manera regular i sense perill. En aquests moments, la normalitat és la nota en tot el terme municipal.


Les previsions de fortes pluges, en alguns moments torrencials, a Tavernes i a la Valldigna pel moment no s'han complert, encara que sí que cal destacar que la pluja de manera regular és una constant des del passat dia 17 amb la qual cosa els beneficis per al camp i l'agricultura són indubtables. Sense oblidar la recàrrega d'aqüífers, que falta feia.
 
Segons la xarxa AVAMET les quantitats arreplegades són, per ara i per tant de caràcter provisional, de 56 litres en el casc urbà de Tavernes, 54 a Benifairó i 42 a Barx. No cal ni dir que aquestes dades poden variar segons el punt on estiga l'estació metereològica, però són bastant indicatives del que ha plogut. En el cas de Simat només consta 31 litres en no estar anotada la pluja de les darreres hores. 
 
L'Ajuntament tenia ahir activats tots els protocols d’emergència i fins i tot es van fer reunions dels organismes implicats per tal de coordinar les actuacions si havia un empitjorament de l'oratge. Els dispositius de la Policia Local, Protecció Civil i brigades municipals estigueren tot el dia preparats.
 
Vista platja de la Goleta ahir. Es pot vore a la dreta com s'ha refet la mota
 
L’Ajuntament de Tavernes va aprofitar la jornada d'ahir per executar diverses tasques preventives en el terme a través de la regidoria d'Agricultura que dirigeix Javi Escrihuela. Pot ser el més remarcable siga l'actuació feta en la platja de la Goleta on, com podeu observar a les fotografies, es va procedir a tancar la zona de pas de banyistes a la platja i a reforçar tota la mota per tal d'evitar algun cas d'entrada d'ones en la urbanització.

Tal com va indicar ahir l'Ajuntament en els parts informatius que podeu també llegir ací, la normalitat va ser la tònica dominant en el terme: la Séquia Mare desgota sense problemes, el riu Vaca porta aigua però a un baix nivell i tot el sistema de prevenció de l'Ajuntament està punt.
Una mota reconstruïda per evitar entrada del mar
 
Tal com ja vam informar la regidoria d’Agricultura ha preparat tanques per poder barrar el pas als camins en perill d’inundació, en concret a l’Assut, el Vadell, Camí Fondo i Pas de Galera, cosa que per ara no ha calgut, i les comportes del riu Vaca per a desembocar a la mar i Séquia Mare estan comprovades i engreixades.

Així mateix l’empresa local que disposa de retroexcavadora estava preparada per si calia la seua intervenció en algun taponament del riu, aixi com les dues més menudes que disposa l’Ajuntament.