L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 27 d’octubre del 2018

Compromís reivindica el treball del govern de Jordi Joan en el projecte de nova depuradora.




Compromís Tavernes ha reivindicat en una nota de premsa el treball dut a cap els darrers anys pel govern municipal i ha mostrat la seua satisfacció per la conclusió de la redacció  del document inicial del Pla Especial. La fotografia ens mostra els documents damunt la taula en el moment del lliurament al regidor Llàcer i tècnics municipals.

Quan aquest Pla Especial estiga aprovat per la Generalitat, es podran adquirir els terrenys per a construir la nova estació depuradora d’aigües residuals (EDAR). Els terrenys estaran ubicats a la zona del Tancat, dins del triangle que marca la fotografia.

Compromís Tavernes indica que “el ritme de treball d'aquests anys, contrasta amb la inoperància de les anteriors corporacions del PP", del qual afirma que mai no van tramitar ni redactar cap document tècnic ni cap autorització respecte el projecte de la depuradora.

Compromís qualifica de “nefasta” la gestió urbanística del governs del PP perquè, a pesar que  la depuradora condiciona el desenvolupament urbanístic de la ciutat, i en especial dels sectors de la platja, des del 2004 (aprovament del PGOU) fins el 2011 no van redactar cap document tècnic, ni van fer cap tràmit administratiu.
 
Jordi Joan firma en octubre del 2011 el contracte de redacció del projecte de depuradora. Des de l'any 2004 és el primer document per avançar en el projecte, que després la Generalitat del PP es negar a construir.


La nota recorda que va ser Jordi Joan, ja com alcalde, qui va impulsar i adjudicar la redacció de l’avantprojecte constructiu, d’execució i els estudis tècnics relatius de la nova depuradora, per valor de 168.504€ IVA inclòs. Això era en octubre del 2011 i era també el primer projecte signat per Jordi Joan com alcalde de Tavernes.

Eixa primera depuradora no seria mai construïda perquè la Generalitat del PP, a pesar d'haver-se obligat a la construcció pel conveni firmat amb l’Ajuntament, en el 2013 es va tirar arrere i es va negar a executar-la. El treball de  Compromís del 2011 fins el 2013 inclós, va quedar desaprofitat.

Davant la greu irresponsabilitat del govern del PP, i conscient com era i és el govern de Compromís de la necessitat que tenia Tavernes, va negociar un segon projecte amb el nou govern de la Generalitat nascut de les eleccions del 2015.

Unbicació de la nova depuradora en el Tancat


Compromís destaca que, el nou document del Pla Especial, s'uneix a la documentació de la nova depuradora que el govern de govern de Jordi Joan va lliurar en el 2017 a l’Entitat Publica de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), oficial de la Generalitat. També eixe any 2017 es va tramitar davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’autorització d’abocaments de les aigües.

La nota de premsa recorda que aquest segon projecte, consensuat amb la nova Generalitat el 2015, contempla tractament d’aigües per a una població de prop de 50.000 habitant  i recull la construcció del sistema de nous col·lectors i estacions de bombament per a canalitzar les aigües fins la nova estació, així com l’eliminació de les tres estacions depuradores existents (Tavernes-nucli, Bassa i Goleta). El cost previst són 22,7 milions d’euros, inversió que assumirà la Generalitat Valenciana. 

Emplaçament de la nova depuradora (groc) i col·lectors als nuclis urbans de poble i platja

I allò que és més important: la nova depuradora permetrà el desenvolupament urbanístic dels sectors 16 Torre de Guaita i 17 Marenys, i el gran ritme dut aquests dos últims dos anys per avançar en els tràmits.

La nota de premsa recorda les manifestacions de l’alcalde Jordi Joan, en el sentit que quan van arribar al govern de la ciutat no hi havia absolutament res fet de la nova depuradora. Mentre els governs anteriors del PP no invertiren ni un euro en projectes, l’alcalde ha destacat que el govern de Compromís du gastats en els projectes de la depuradora més de 250.000 euros, una inversió que dóna la justa mesura de l’aposta decidida pel projecte.