L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 3 d’octubre del 2018

La regidoria d'Agricultura efectua tasques de manteniment en la neteja del riu.


La regidoria d'Agricultura que dirigeix Javier Escrihuela, de Compromís, efectua tasques de manteniment i conservació de la neteja del riu Vaca efectuada els darrers mesos de l'any passat i els primers d'enguany. Eixes tasques van suposar la neteja de tot el riu Vaca, el Malet i el Badell entre els termes de Benifairó i el caixer Riuet, cosa que no ocorria des de feia 20 anys.

Els treballs s'han iniciat en les zones que poden presentar problemes d'embussos per ser llocs d'estretaments del riu. Així s'està treballant en el llit del riu entre la fàbrica d'Envasos Grau fins el terme de Benifairó, per un costat, i per l'altre en l'Illeta del Tol·lo, un lloc on el riu s'estreta i es divideix en dos trams.



Tota la tasca l'efectua la “Takeuchi TB260”, la màquina comprada pel govern de Compromís per a treballs de neteja del riu i altres d'agricultura. Cal indicar que tots aquests treballs que efectua l'Ajuntament corresponen i són responsabilitat de la Confederació Hidrografica del Xúquer, que depén del govern de Madrid.


Javier Escrihuela ha explicat que s'ha començat en les zones del riu que presenten perill per l'estretor i sempre netejant el llit per facilitar el pas de l'aigua, però no sobre els marges perquè la vegetació els manté i s'eviten despreniments per l'erosió del riu en cas de plena.


El regidor de Compromís ha assenyalat que no ha començat els treballs per les zones, com el pont de l'Escorxador, perquè no busca que tot el món veja l'actuació on el riu és molt ample, sinó seguir una prioritat de prevenció i s'ha actuat en l'Illeta del Tol·lo perquè no vol que li passe com a altres governs, que es va netejar la zona del pont de l'Escorxador però no en l'Illeta, i amb l'embossament de les aigües van entrar dins el poble.



Els treballs s'estaven efectuant a l'Illeta del Tol·lo, però l'aigua que procedeix dels col·lectors del poble ha enfangat el riu, per la qual cosa ara es treballa a la zona prop del terme de Benifairó, i es tornara a l'illeta del Tol·lo per continuar la tasca cap al Vadell només s'alce el temps.