L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 9 d’octubre del 2018

Davant del 9'Octubre, dia dels valencians i valencianes.


La realitat valenciana és molt diferent a la realitat d’altres nacions de la península i marca les prioritats a aquelles persones que ens estimem el nostre País Valencià, Regne de València o Comunitat Valenciana i que cadascú agafe la denominació que més li convinga, que no és dia de discussions.

Avui, 9 d’Octubre, és una data assenyalada al nostre calendari. És dia de festa gran per als valencianistes que treballem tot l’any pel nostre territori, per la seua gent, per la seua cultura, llengua, economia, tradicions... I també és el dia en què els falsos valencianistes de sempre intenten fer vore que ells ho són més que ningú, encara que ja els coneixem pels fets o, siga 20 anys d'espoli, de caixes B i de processos judicials al finals per robatoris i també per allò que mai no han fet per la seua terra, a la cua en finançament i inversions.

El 9 d’Octubre hem de sumar esforços, hem d’evitar la fragmentació i hem de deixar els projectes personals per un projecte col·lectiu que acabe d’una vegada amb el mal finançament, les insuficients inversions, d’exigir que ens paguen el deute històric.

És trist de dir però el poble valencià és un poble castigat i mai respectat per uns governs que ens han marginat i encara ens marginen amb eixa reforma del finançament que no arriba des de fa uns anys, en eixes inversions que estan a la cua de l’Estat i que queda palés amb eixe Corredor Mediterrani que és el conte de mai no acabar.
 

Davant del 9 d’Octubre, el dia dels valencians i valencianes:

- Necessitem i volem defensar la reforma de l’Estatut que està massa anys paralitzat a les Corts espanyoles

- Necessitem i volem el Dret Civil Foral Valencià. Exigim la retirada dels recursos de les lleis valencianes recorregudes al Tribunal Constitucional i derogar les contràries als drets i les llibertats (Llei mordassa Reforma laboral. ..)

- Necessitem i volem modernitzar el model agrari del nostre territori i donar suport als sindicats professionals del camp en les seues exigències i demandes de protecció a la nostra agricultura.

- Necessitem i volem infraestructures per al nostre territori. Un sistema ferroviari, portuari i aeroportuari valencià. Els treballadors, treballadores i empreses valencianes necessitem i volem el Corredor Mediterrani i un sistema circular de mercaderies i no que tot passe per Madrid.

- Necessitem i volem vertebrar el territori. La comarcalització del territori.

- Necessitem i volem polítiques d’igualtat real que garantisquen els drets de les dones i eradiquen la violència envers les dones.


- Necessitem i volem la plena igualtat lingüística en tots els àmbits de la nostra societat.

- Necessitem i volem ensenyament públic, laic, de qualitat i en valencià.

- Necessitem i volem a més de la nova ràdio i televisió valenciana un espai comunicatiu comú entre tots els mitjans públics en la nostra llengua de la nostra i altres comunitats.

Aquestes són algunes de les necessitats i desitjos que tenim per al nostre poble. Per això la nostra veu com a poble cal que es faça sentir ací, a Madrid i on calga, per a denunciar la discriminació sistemàtica d'un Estat, l'espanyol, que des de ja fa anys que patim, i això no ens deixa avançar

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Davant del 9 d’Octubre, el dia dels valencians i valencianes:

- Necessitem eliminar competencies duplicades per les comunitats i mancomunitats, eliminant salaris i càrrecs innecessaris i invertint els diners a crear llocs de treball productius, subvencionant incubadores de empreses permitint utilitzar edificis públics on ara seuen politics corruptes sense cobrar arrendament als nous emprenedors.

- Necessitem i volem el Dret Civil Foral Valencià? Tenim el codi civil espanyol i després el europeu, realment necesitem un valencià? Altra duplicació de competencies i tot el q comporta de salaris, edificis públics, etc.

- Necessitem i volem modernitzar el model agrari del nostre territori i donar suport als sindicats professionals del camp en les seues exigències i demandes de protecció a la nostra agricultura. -> Correcte, i aixo s'ha de fer a nivell nacional, o millor a nivell d'Europa, pero l'oferta i la demanda es lo que mana en el mercat: Proposta: reduir impostos a terres productives i mantenirlos a terres improductives, per a promoure l'us de les terrer i afavorir els q les treballen.

- Necessitem i volem infraestructures per al nostre territori. Un sistema ferroviari, portuari i aeroportuari valencià. Els treballadors, treballadores i empreses valencianes necessitem i volem el Corredor Mediterrani i un sistema circular de mercaderies i no que tot passe per Madrid.

- Necessitem i volem vertebrar el territori. La comarcalització del territori.-> Fals, només serveix per a duplicar carrecs públics i malgastar els diners recaudats.

- Necessitem i volem polítiques d’igualtat real que garantisquen els drets de les dones i eradiquen la violència envers les dones.-> Fals, les dones espanyoles son respetades com a iguals i la violència es entre éssers humans, no hi ha violència de gènere (els èssers humans tenim sexe, no gènere). Dones amb inmigrants amb altra cultura son la majoria de les victimes d'aquesta violència de "genere". L'industria darrere es la q necesita fer propaganda, les dones no.

- Necessitem i volem la plena igualtat lingüística en tots els àmbits de la nostra societat-> Ja la tenim, ens expresem en valencià amb la gent q pot parlar la llengua, amb els q no amb anglés o espanyol.

- Necessitem i volem ensenyament públic, laic, de qualitat i en valencià -> en valencià a elegir, no imposat, i ja disposem de un ensenyament public laic amb linia valenciana o castellana

- Necessitem i volem a més de la nova ràdio i televisió valenciana un espai comunicatiu comú entre tots els mitjans públics en la nostra llengua de la nostra i altres comunitats -> si, pero gestionat per gent honrada q no ens posen una camera dalt d'un tren de cercanies...

Anònim ha dit...

Amic, en alguns punts com el Dret Foral, el valencià, la comarcalització, el tema de les dones això ho firma de seguida PP, Ciudadanos i Vox.