L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 9 d’octubre del 2018

Tavernes rep el guardó ‘Dos Flors d’Honor’ del programa Viles en Flor pel seu patrimoni vegetal i paisatgístic


L’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola (ASFPLANT) premia Tavernes pel treball de millora i potenciació dels espais verds i la promoció del desenvolupament sostenible de la infraestructura verda urbana.

El programa “Viles en Flor” ha premiat Tavernes amb la distinció “Dos Flors d’Honor” pel gran patrimoni vegetal i paisatgístic del municipi, i per la tasca de potenciar la gestió sostenible dels seus espais verds i l’educació ambiental entre els seus veïns. L’edició del 2018 del programa Viles en Flor organitzat per l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) ha premiat un total de 17 municipis valencians.


La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i el regidor d’Obres Públiques, Perfecto Benavent, van assistir a la gal·la celebrada el passat divendres en l’Àgora de València per recollir el guardó que reconeix els projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics. Tavernes, segons reconeix els guardons, és un exemple a seguir en la millora i potenciació dels espais verds urbans, així com la promoció del desenvolupament sostenible de la infraestructura verda urbana i la creació de noves àrees verdes.

El jurat ha valorat positivament els passejos i avingudes enjardinades del municipi, així com el Parc del Llac, el Parc del Molló, l’Ullal Gran i l’Ullall de Penyetes pel seu alt valor vegetal i paisatgístic. Tavernes gaudeix d’un percentatge d’espais verds de 14,73m2/habitant, superant la mitjana espanyola de 12,46m2/habitant, i compta amb 7.000 unitats vegetatives en els més de 70 espais verds de gran valor de la ciutat.

Cal indicar que el guardó també reconeix les actuacions de condicionament realitzades en la Ruta dels Sentits per part de l’Ajuntament, que compta també amb la distinció de “Sender Blau”, i el de circuit adaptat per a persones amb capacitats físiques o sensorials reduïdes, així com el taller d’ofici especialitzat en la revalorització dels recursos turístics naturals i la col·laboració amb l’educació infantil mitjançant la creació de xicotets horts.