L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 5 d’octubre del 2018

UNA PISCINA AMB GARANTIES: Segona part: Un raig d'esperança



Cronologia detallada de la història de la piscina (II part)

Tal com vam explicar en la noticia anterior, fins a l'any 2015 el govern de Compromís va donar totes la facilitats a la concessionària (fins i tot a que hipotecara la concessió) per recapitalitzar-se. Res es va aconseguir i per tant... Ací teniu els fets més importants dels darrers anys amb tot el treball fet pel govern de Compromís per recuperar la piscina per al poble. Algunes el PP ni les va recolzar.

Maig del 2016: El plenari de Tavernes aprova la proposta del govern de Compromís d'iniciar l’expedient de resolució del contracte de la piscina coberta i la confiscació de la garantia definitiva del contractista. Recolzen la proposta amb el seu vot a favor PSOE i EU. El PP no va recolzar la resolució per recuperar la piscina per al poble.

Setembre del 2016: El plenari, a proposta del govern del govern de Compromís, i amb els vots a favor de PSOE I EU aprova elevar consulta al Consell Jurídic Consultiu Valencià sobre la legalitat de l’expedient de resolució del contracte. Compromís volia tindre ben nugats tots els arguments jurídics. El PP no recolza la peticion de demanar informe al que és màxim òrgan consultiu de la Generalitat

Al cap d'uns mesos, el Consell Jurídic Consultiu Valencià avala i confirma amb un informe la legalitat del procediment iniciat pel govern de Compromís.

3 de febrer del 2017: La mercantil Metrova Acqua Sa interposa recurs al Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de València, contra la resolució de l'Ajuntament de recuperar la piscina.


Tanmateix, el 13 de juliol del 2017 el Jutjat Contenciós Administratiu n. 1 declara que el recurs ha caducat: la concessionària finalment ni va formalitzar la demanda.

3 de març de 2017: El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 6 de València comunica a l'Ajuntament que Banco Popular Español SA ha interposat un recurs contra la resolució de l'Ajuntament de recuperar la piscina. El banc era l'avalista i podia perdre més de 100.000 euros.

25 de juliol del 2018: El jutjat Contenciós Administratiu n. 6 desestima el recurs del Banc Popular i dóna la raó a l'Ajuntament de Tavernes. La sentència diu ben clar que “qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”, és a dir, la UTE MetrovalAqua, a qui el PP va concedir la piscina. 


Setembre del 2018: el govern de Compromís anuncia que la firma vallera “EB Arquitectura i Urbanisme Safor 7 SLP” redactarà el projecte per a concloure les obres de la piscina coberta, equipar les instal·lacions i adequar-lo per a l’ús públic. L'import de la redacció del projecte és de 40.232 euros. 

Any 2017-2018: Durant aquests anys s'efectuen tots els treballs tècnics per conéixer l'estat en que es troba la piscina coberta, el que hi ha executat i el que falta, es fan les valoracions de les unitats d'obra executades i es calculen els perjudicis causats a Tavernes per l'incompliment del contracte. 
Tot això servirà per determinar el valor de liquidació, la quantitat que l'Ajuntament ha de pagar a la concessionària per recuperar la total propietat de la piscina. Eixe valor és de 38.000 euros a aprovar definitivament en el plenari de demà,  dia 1 d'octubre. 

Fins  ací, i entre la primera i segona part, la història de les gestions del govern de Compromís fins ara, setembre 2018. En una tercer part explicarem que queda fer fins que es puga obrir per al poble.  Continuarà...

(Basat en el post publicat per Compromís en el seu perfil de facebook)