L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 22 d’octubre del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Per què no deixa ja de manipular i de mentir, senyora portaveu del PP?


Bon dilluns. Al carrer ja no queda ni rastre dels 221 litres caiguts a Tavernes el dissabte, però si queda el rastre de les manifestacions fetes en facebook  a la babalà per la portaveu del PP. Ningú no nega el paper i importància que tenen els col·lectors, però no solament els construïts per governs populars, com el de la fotografia, sinó també tots aquells executats abans per altres governs diferents de la ciutat.

No senyora portaveu del PP: no és veritat que PSOE, Bloc (ara Compromís) o EU van criticar la construcció de cap col·lector. Els partits de l’Ajuntament, inclòs el partit que ara governa, sempre han demostrat més lleialtat institucional al govern de torn quan s’ha hagut de tractar en el plenari obres i inversions per a Tavernes.

Cosa que ni vostè ni el seu partit fan. Li recordem que cap de les obres i inversions que s’han o s’estan executant enguany, fins i tot les que estan en procés d’adjudicació, no les han aprovades. I son 1’4 milions en obres per a Tavernes que vostè mai no ha recolzat i si que ha criticat i critica. Vosté de lleialtat institucional a l’hora de mirar el bé de la ciutat, ni en sap ni en vol saber. I als fets ens remetem.

Dit açò, li repetim: ni el Bloc (ara Compromís) ni cap altre partit van criticar que construïren col·lectors. Passem a informar-li d’un conjunt de punts que, igual vostè desconeix, o li interessa desconèixer per seguir amb allò que és el millor que sap fer: criticar. 

1. Els partits de Tavernes no li van criticar al govern del PP que fera col·lectors, sinó el sistema triat per finançar-los: el seu alcalde va comptabilitzar com a subvenció els 583.000 euros de préstec que va rebre d’Aquagest. Va amagar un prèstec i el va fer passar com a subvenció.

2. Aquests 583.000 euros s’havien de conceptuar en la comptabilitat municipal com a préstec, tal com indicava l’informe de la Intervenció Municipal. Sembla ser que això no li interessava al govern del PP, perquè implicava un augment de l’endeutament de l’Ajuntament que ja era prou excessiu en aquell any del 2008.

3. L’alcalde d’aleshores, Manolo Vidal, va prendre eixa decisió a dit, per decret d’alcaldia, sense cap concurs públic per concertar els préstec. Tampoc no va tindre en compte ni va comptar per a res amb la voluntat del plenari per a l’aprovació. I es dissimulava que s'augmentava el deute amb eixe procediment.

4. El govern del PP va carregar l’import de 583.000 euros en el rebut de l’aigua potable. O siga, estem pagant-lo a poc a poc, dins del rebut, des d’aquell dia. I això va suposar una pujada d’impostos encoberta del govern del seu partit en aquella legislatura. 

5. Els partits del plenari mai no van discutir la necessitat de les obres. Els partits de l’oposició el que van posar en dubte i van considerar una il·legalitat era el finançament. 

El TSJ va haver d'arreglar el desficaci comptable del PP

El partit socialista ho va denunciar al jutjat i, més de cinc anys després (desembre del 2013) el TSJ valencià va fallar al seu favor. Com que ningú no havia entrat a discutir la necessitat de les obres, el TSJ tampoc va entrar, però la sentència anul·lava la decisió presa per l’alcaldia del PP i deixava ben clar que havia existit una actuació irregular de l’alcaldia: no era una subvenció era un préstec.


El TSJ, a més a més, va ordenar al nou govern que corregirà la comptabilitat municipal, cosa que va fer el govern de Compromís: es va refer la comptabilitat municipal i es va passar els números a allò que eren realment: un deute. I mira per on  el coeficient del deute municipal que Compromís en tres anys havia rebaixat de 125 punts a 102’3 , passava a ser de 105’5 punts. Una conseqüència més de les decisions dels governs del PP. Més deute, menys inversions: el ministre Montoro dixit.

Abans de fer manifestacions a la babalà, informe’s primer dels fets. Com a regidora que és, i cobra tots els mesos uns diners -i prou substanciosos- de l'Ajuntament, agafe-s'ho  com a una obligació:  dir i manifestar les coses als veïns amb veracitat. I deixe de criticar i treballe pel bé de Tavernes: fa 7 anys que no ha mogut un dit per solucionar el problema del riu Vaca.  Tampoc no havíem vist mai cap partit actuar tan irresponsablement davant una situació de perill com la de dissabte.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que fort! Com pot ser que a aquesta xica no li caiga la cara de vergonya?

Anònim ha dit...

No te vergonya ni dignitat politica per aixo noli cau la cara.