L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 29 d’octubre del 2018

INFORME: "Incorpora't", un programa de Inserció Sociolaboral de l'Ajuntament deTavernes que molts desconeixem.

 


"Incorpora’t" és un programa d'inserció sociolaboral impulsat per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes, amb l'objectiu de promoure la inclusió sociolaboral i de lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.Està dirigit a totes aquelles persones que resideixen al municipi de Tavernes.


L’equip "Incorpora’t" està format per 5 psicòlogues i una treballadora social. Són un equip que pertany a l’Ajuntament de Tavernes i que treballa conjuntament amb el departament de Serveis Socials.

El programa integra Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral de persones en situació de risc o d’exclusió social i és un projecte cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) a través de la Unió Europea.

Els perfils dels usuaris beneficiats són diversos, atenent de manera individualitzada tant a desocupatss de llarga durada, perfils amb baixa formació, necessitats d’una millora d’ocupació per treballs precaris, entre altres. En definitiva, totes aquelles persones en situació de vulnerabilitat i amb dificultats per trobar una ocupació.

La funció de l'equip és orientar a aquestes persones a nivell sociolaboral i oferir-los formació adequada a les seues necessitats, a més a més de promoure la inserció laboral i millorar les seues capacitats a l’hora de buscar feina. Tot açò a través d’entrevistes individuals i accions formatives, tant a nivell tècnic com de competències digitals i personals per a la recerca i el manteniment d’un lloc de treball.



El programa d'inserció sociolaboral "Incorpora't" està finançat amb fons europeus, i es du a terme amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Enguany s'esta duent a cap la segona fase del programa i cal remarcar que en la passada primera edició es van atendre a més de 400 persones i es va oferir un itinerari personalitzat a 176 d’elles. A més, 8 dels participants milloraren la seua ocupació, i 24 d’ells aconseguiren altres fonts d’ingressos.

Les gestions del govern de Compromís va aconseguir fa uns mesos novament una segona subvenció de vora 148.000 euros per a dur a terme el programa enguany. L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va destacar en conéixer la subvenció que “el desenvolupament de programes i iniciatives de cohesió social és una de les prioritats del govern municipal de Compromís. Estem dedicant molts esforços per tal d’oferir un horitzó de vida digna als nostres veïns".

La primera edició del programa va ser premiat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al Bon Govern, en la categoria de “Gestió de projectes i fons europeus”, donat els resultats aconseguits a la primera edició, i l’èxit del programa en quant a l’aplicació local, un moment que recull la fotografia que publiquem.