L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 8 d’octubre del 2018

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Després dels 7 anys perduts en el projecte del Vaca per la paralització del govern de Rajoy (PP), no es veu clara la solució.


7 anys fa que el govern de Rajoy va paralitzar el projecte del Vaca, tot i que solucionava el problema del Vergeret  creat per ells, 7 anys de silenci còmplice del PP de Tavernes i 7 anys que tots els esforços de Compromís, a Tavernes i a Madrid, han xocat sempre contra el mur de la negativa del PP i, els darrers 2 anys, també de Ciudadanos.

Compromís  va informar en el plenari passat que l’alcalde Jordi Joan i Josep Llácer, regidor d’Urbanisme, s’havien reunit amb el nou president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Manuel Alcalde, amb l’objectiu de conèixer la situació del projecte de la canalització del riu Vaca (vore fotografia de dalt), sobre tot pensant en la solució del Vergeret, així com el projecte de la nova depuradora vallera.

Manuel Alcalde era el Comissari d’Aigües quan Aquamed estava redactant el projecte del riu Vaca, en la legislatura de Zapatero, per tant coneix el projecte, tota la problemàtica derivada de la sentència judicial del Vergeret que ha declarat il·legal una part de la urbanització.

Segons hem sabut, la reunió no va resultar positiva del tots, perquè Manuel Alcalde els va dir, per fer un símil mèdic, que a hores d’ara Aquamed està en “goters” després de tots els casos de corrupció en l’entitat sorgits en l’anterior govern de Mariano Rajoy (PP) i obra publica no se’n va a executar pràcticament.

Actualment la Confederació treballa en la redacció de les prioritats d’actuació que ha de remetre al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient per determinar quines són les obres prioritàries i urgents que podria executar en uns anys.

Aquesta resposta només te una via política: el govern municipal de Compromís haurà de dirigir les gestions cara al Congrés de Diputats i al Senat perquè el nou Govern de Sanchez incloga dins dels pressupostos del 2019 el projecte del Vaca.
 
Licitació del projecte paralitzat en 2011 per Rajoy
En aquest tema cal remarcar un parell de coses:

1. El projecte del riu Vaca estava contemplat en el Pla Hidrològic Nacional, encara vigent, com a urgent i prioritari.


2. Compromís Tavernes, a traves del grup de Diputats de Compromís en el Congres de Diputat, ha presentat durant 7 anys seguits esmenes al Pressupost General de l’Estat perquè s’incloguera el projecte. En tots els 7 anys, els diputats i senadors del PP, inclosos els seus diputats i senadors valencians, han votat en contra. Eixa postura de vot en contra ha estat també de Ciudadanos en aquests dos darrers anys.

Un altre tema a considerar és que el projecte després de 7 anys de que Rajoy el paralitzara, està defasat quan a preus. El projecte es va valorar en el 2011 per vora 40 milions d’euros, però ara l’actualització de preus determinaria amb total seguretat un endarreriment en l’execució del projecte.

Inundació octubre del 2007
Compromís Tavernes ja ha iniciat les gestions davant els seus representants en el Congrés i Senat per aconseguir una reunió amb els màxims responsables del Ministeri. El govern d’Espanya ha canviat, ara està Pedro Sánchez, del PSOE, i per tant els seus representants locals poden també ajudar a encaminar les gestions i el projecte. ¿Ho faran?

Sincerament no esperem res de res del PP de Tavernes, que durant 7 anys no ha obert la boca ni ha mogut un dit davant del seu partit per impulsar el projecte tot i que li anava la solució a l'empastre del Vergeret, que ells causaren. 

I no esperem res del PP i Ciudadanos a Madrid, ni en el Congrés ni en el Senat. Si en aquests set anys sempre han votat en contra de l’esmena de Compromís d’incloure el projecte ¿Què podem esperar ara?.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I si passa lo de Mallorca que farem, pues pp i ara cs sempre en votat en contra. I en un senador del poble del pp que ha votat contra el seu poble.