L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 4 d’octubre del 2018

PLENARI OCTUBRE 2018: El consistori demana mantindre el despatx d'Extensió Agrària a Tavernes

El plenari aprova per unanimitat la proposta d'AVA-ASAJA

Els partits del consistori van assumir com a pròpia una proposta del sindicat AVA-ASAJA i la convertiren en moció institucional conjunta per demanar a la Conselleria d’Agricultura que mantinga el despatx d’extensió agrària de Tavernes i que dona servei a tota la Valldigna.

El text d'AVA fou assumit pel consistori com a posicionament institucional i considera que eliminar el despatx d'Extensió Agrària de Tavernes seria un perjudici gran per a tots els agricultors de la Valldigna. Es recorda que el tancament obligarà els agricultors que necessiten ajuda tècnica a desplaçar-se a l'
Oficina Comarcal d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua( OCAPA) de Gandia. 

Tavernes sempre ha gaudit d'una oficina d'extensió agrària que, encara que depén de l'Ocapa de Gandia, pel fet d’estar ubicada a la nostra ciutat ha ofert a tots els agricultors de la Valldigna un millor servei per gestionar les seues ajudes. Si la Conselleria d’Agricultura elimina l'oficina de Tavernes serà un gran perjudici per al sector agrícola de la Valldigna, ja que les ajudes deixaran de ser tramitades des del mateix municipi.

Intervenció del regidor d'Agricultura
Explicacions del regidor d'Agricultura

El regidor responsable d'Agricultura, Javier Escrihuela, de Compromís va prendre la paraula per explicar les gestiones fetes pel govern municipal. Així indicava que en les gestiones amb la Conselleria els van instar a que efectuaren les reformes que calien per les actuals normatives, però que no era motiu per fer desaparéixer l'oficina de Tavernes pels perjudicis que pot portar eixa mesura. 
El regidor assenyalava que el govern municipal ha estat sempre al costat dels llauradors i a favor de totes les propostes que beneficien el futur econòmic agrícola.

Tota la Valldigna es beneficia de l'oficina agrària de Tavernes
El responsable d'Agricultura indicava com a exemple del treball que fa l'oficina de Tavernes que l'any passat es van registrar 1.855 demandes per registre d'entrada i que enguany eren més de 1100 registres, dades que considerava com a suficients per a no suprimir-la.

El regidor Javier Escrihuela indicava que havia fet a la Conselleria la proposta d'incrementar l'oficina amb continguts de caràcter mediambiental i forestal, amb un tècnic, alhora que poder fer inspeccions forestals, controls contraincendis i que s'establira una comunicació amb els guardes forestals i les brigades forestals, un tema que indicava és actual i urgent.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Seria molt mal per Tavernes perdre la oficina i el registre del PROP.