L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 22 d’octubre del 2018

Quan hi ha obligacions no hi ha diumenges, i menys si és pel bé de Tavernes.




Ahir de matí, només fer-se de dia i a pesar de ser diumenge, el regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, i els tècnics de la regidoria van estar repassant tot el terme, especialment en els punts més afectats per les aigües, i prenent bona nota de tot per tal de fer la valoració dels danys a les infraestructures agràries i a la producció de taronges. 

A pesar de la jornada festiva, i del gran treball de dissabte en tasques de prevenció, neteja del riu i coordinació dels treballs en el terme, el regidor de Compromís afirmava que  "no hi ha diumenges ni festius, si es pel bé de Tavernes".



Les fotos que us oferim donen detall d'alguns els danys vistos ahir en la inspecció, i cal pensar que quan passen uns dies encara augmentaran, sobre tot quan comencen a aiguar-se les taronges de les faldes que han estat en contacte amb l’aigua.

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha confirmat que, com no podia ser d’altra manera, tota la situació serà recollida en un informe que s’enviarà a les Administracions corresponents. I se sol·licitaran ajudes si es donen des de l'Administració.




“Hem patit un gran temporal de pluges fortíssimes, i gràcies al mur de defensa, als col·lectors d’aigües fluvials i a totes les infraestructures agràries podem estar satisfets de no lamentar danys més greus" ha comentat el regidor que igualment ha dit que “el riu s'ha portat molt bé. Arreplega l'aigua del mur de defensa, dels col·lectors d’aigües pluvials, dels carrers i del polígon, de la carretera i tota la conca de Simat, Barx i Barxeta. Tota eixa aigua va a parar al riu, i ha respost”.



 La responsabilitat de la neteja del riu és de Confederació NO de l'Ajuntament


Javier Escrihuela ha recordat als veïns que “la competència en manteniment i neteja del riu Vaca és de la Confederació, però ni està ni se l’espera. La fem nosaltres. És l'Ajuntament qui fa una tasca que no li correspon, que no deuria de fer, i damunt la paga amb recursos propis. No és cert, com alguns veïns equivocadament diuen que la neteja és responsabilitat de l’Ajuntament”.

Treballs de neteja en zona envasos Grau i Malet (final setembre 2018)
El regidor de Compromís ha remarcat que el llit del riu estava net, des del terme de Benifairó fins el caixer riuet “perquè és una tasca que va efectuar la regidoria d’Agricultura a final de l’any passat i principis d’enguany. Fa només uns mesos que tornarem a repassar els punts més problemàtics, els més estrets del riu, on poden haver taponament, cas de la zona de envasos Grau i del molí, prop de Benifairó o tota la illeta del Tol·lo. L’aigua ha corregut sense problemes. La part del pont de l'Escorxador és la més ampla de tot el riu i no hi ha problemes.  Cal també recordar que les canyes que es veuen creixer són canyes noves, crescudes després la neteja, i estan en els marges no en el llit del riu”.


Treballs de neteja en illeta del Tol·lo (finals setembre 2018)
Javier Escrihuela considera que de no haver fet aquesta tasca haguérem patit danys majors, per la gran quantitat de litres caiguts en tan poc de temps, i en forma de tromba, a més d’arreplegar tota l’aigua que ens venia de la part alta del riu.

El regidor de Compromís ha lamentat que hi haja regidors que intenten fer política d’una situació de desastre sense haver-se preocupat d’informar-se ni haver-se ofert per col·laborar.