L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 30 d’octubre del 2018

De nou la faena del matalafer.... fer i desfer!



Demarcació de Costes va iniciar ahir la reposició de l'arena de la platja de la Goleta que es va endur el temporal de setmana passada. 
 
Ahir, amb bon dia i bon oratge, es van iniciar la reposició d'emergència d'arena en la platja de la Goleta, amb aportació de 35.000 metres cúbics arena de la veïna platja de Xeraco. Una altra reposició que, segur, serà de nou un parxe perquè el primer temporal deixarà la platja en un no-res. De tota maner, tot apunta a indicar que aquesta actuació tindria més bé un caràcter preventiu, per evitar mals pitjors dels temporals d'hivern i, així, fins el pròxim estiu. 
 
 


Recordem que abans de l'estiu es van dipositar 80.000 tones d'arena igualment de Xeraco en un treball que, més que una reposició, va ser la construcció de nou de la platja, de tant afectada com havia quedat pels temporals.
 
El govern de Madrid torna a una actuació que tothom sap serà inservible per a l'objectiu final que és tindre una platja en condicions, com la que teníem abans que s'autoritzaren els actuacions en el riu de Cullera amb unes esculleres que moltes veus assenyalen com la causa de la pèrdua d'arena, al Brosquil i a la Goleta. 
 
No és la solució que voldria l'Ajuntament de Tavernes ni la que desitja el govern de Compromís que confia en que el nou govern socialista de Sánchez faça un gir en la política que durant anys ha dut a cap l'anterior govern del PP: reposició darrere reposició, i sense plantejar cap solució definitiva.



El govern municipal de Compromís va recordar en les manifestacions efectuades a la premsa fa uns dies, quan es va anunciar aquesta nova actuació, que han estat durant 7 anys exigint la solució definitiva al govern de Rajoy del PP, amb moltes reunions amb responsables de Costes a València i amb reunions en el ministeri a Madrid encapçalades pel mateix alcalde Jordi Joan, i totes totes han tingut un resultar decebedor: ni cas per banda dels responsables del PP. Ni cap ajut, ni recolzament en les queixes del PP de Tavernes.
 
Tampoc van tindre cap èxit les esmenes als pressupostos estatals del govern de Rajoy que ha presentat els darrers anys el grup de Compromís en el Congrés de Diputats, demanant l'execució d'un pla especial per a totes les platges de la Safor: no hem d'oblidar que a més de Tavernes, les platges de Piles i Bellreguart pateixen també els efectes dels temporals.
 
 


Però sempre van votar en contra de l'esmena per habilitar la partida per a executar el projecte els diputats del PP i també els darrers anys, des que té presència en el Congrés, els diputats de Ciudadanos.
 
I com hem dit de titular... la faena del matalafer! Fer perquè la mar torne a desfer.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I estem en alerta per mala mar. Això durarà cuatre dies