L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 5 d’octubre del 2018

UNA PISCINA AMB GARANTIES: Primera part: La tronada perfecta



La història de la piscina coberta és la història d’una adjudicació irresponsable i d’una fallida econòmica de l'Ajuntament per la nefasta actuació del PP de Tavernes. És la història d'un Ajuntament que igual que la piscina en el 2011 estava en total ruïna econòmica,  però que el nou govern de Compromís recuperarà després de molts esforços al temps que reprén el projecte i ha estat durant 7 anys lluitant, des del 2011, per a poder recuperar les instal·lacions i donar un impuls definitiu al projecte  i que els veïns de Tavernes puguen gaudir de la piscina.

Aquesta és la història dels primers anys.


Cronologia detallada de la història de la piscina

Juny 2006. El Ple de l’Ajuntament de Tavernes aprova l’estudi de viabilitat, avantprojecte i explotació de la piscina coberta. 

Juliol 2006. La Conselleria de Cultura, Educació i Esport aprova el projecte bàsic en matèria de la seua competència. 

Novembre 2007. El Ple aprova l’expedient de contractació. 

Gener 2008. Les mercantils FCC-Aqualia i Metroval-Aqua (formada per Metroval, Gente Urbana i Maderpark) presenten ofertes per a optar a la concessió. 

Abril 2008. El Ple adjudica la concessió a Metroval-Aqua. Tot i que esta empresa va obtindre una puntuació de 0 (zero) punts en l’estudi econòmic financer perquè no havia elaborat cap estudi de viabilitat adaptat a les condicions de l’any 2008, va presentar unes millores en el projecte constructiu que li permeteren obtindre més punts que l’altra aspirant, FCC-Aqualia.

El finançament de la piscina seria el següent: 

  Ajuntament: 1.184.662,64 euros
  Concessionària: 1.265.368 euros
  Generalitat Valenciana: 100.168, 68 euros
  Diputació de València: 100.168, 68 euros
  Total: 2.650.368 euros. 

Octubre 2008. El Ple aprova el projecte definitiu de la piscina coberta amb instal·lacions complementàries de pàdel i spa.

El termini d’execució de les obres, segons l’oferta que va presentar Metroval-Aqua, era de 14 mesos a comptar des de la comprovació del replantejament. Per tant, les obres haurien d’haver finalitzat al novembre de 2009 segons les clàusules administratives del contracte. En esta època les obres anaven, tanmateix, amb molt de retard. 

Any 2009: es paralitzen les obres de la piscina

Any 2010: La concessiònaria està en fallida econòmica. El PP no informa al plenari ni a Tavernes de la situació. Simplement en la premsa i en cartells col·locats en el Camp de Futbol anuncia  que s'allarga la data de la inauguració.

Maig 2011. Durant la campanya electoral de les eleccions municipals de maig de 2011, el govern d’aleshores, del PP, pretén "inaugurar" la piscina sense que l’obra estiguera acabada ni tinguera els permisos per a obrir. Finalment, la inauguració no es va fer per pressions dels tècnics municipals i dels partits de l’oposició. 

Agost 2011. L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, compareix públicament en roda de premsa i explica la situació real de la piscina coberta: l’empresa concessionària no té liquiditat per a acabar les obres i pagar als seus proveïdors. L’Ajuntament ja havia aportat la totalitat dels 1.184.662,64 euros que li corresponien. 

Novembre 2011. Metroval-Aqua presenta ara el concurs de creditors. L’administrador concursal, Vicent Estruch, agafa tots els poders de l’empresa. Entre liquidar o reflotar l’empresa, l’advocat decideix elaborar un pla de viabilitat per a intentar reflotar-la i seguir amb la concessió. 

Febrer 2012. Es presenta al Jutjat Mercantil núm. 1 de València la proposta de conveni: es proposa una quitança del 50% a cobrar en un temps d’espera de dos anys. També es presenta un pla de viabilitat i un pla de pagaments als creditors del tercer al cinqué any. 

Maig 2012. El jutge dicta una resolutòria en què aprova la proposta de conveni, el pla de viabilitat i el pla de pagaments. Es convoca la junta de creditors el 10 de juliol de 2012. Perquè el concurs vaja avant, el 51% del creditors o més han d’acceptar la proposta de conveni. 

4 de juliol de 2012. L’Ajuntament s’adhereix voluntàriament al conveni. 

10 de juliol de 2012. Es celebra la junta de creditors i obté el vot favorable de més del 51% dels creditors. 

Finals de juliol de 2012. El jutge dicta sentència en què aprova el concurs. 

Juny del 2014: El consistori de Tavernes, per unanimitat, va autoritzar a Metroval Aqua SL a hipotecar la la concessió que gaudeix d’explotació de la piscina coberta com a recurs per obtenir recursos econòmics.  

I ací la història  fins el 2014. Continuarà...

(Basat en el post publicat per Compromís en el seu perfil de facebook)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt ben explicat i detallat, que la gent sapia de les barbaritats del pp. Sempre manipulant