L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 12 d’octubre del 2018

Una mar d’inversions en el 2018 gràcies al bon resultat econòmic del pressupost del 2017


L’alcalde Jordi Joanen fer-se càrrec de l’alcaldia va dir, i ho va repetir a la campanya electoral del 2015, que les inversions arribarien amb un pressupost de balanç positiu i quan pogueren alliberar-se de l'ofegament del Pla d’Ajust del ministre Montoro (PP) que prohibia fer inversions i dedicava tot al pagament de bancs.

Un refrany castellà diu que “Lo prometido és deuda” i ara s'acompleix. Fins fa poc només s’havien executat inversions subvencionades per Diputació, però enguany amb un balanç de 2’2 milions positius en el pressupost del 2017, s’ha pogut destinar una bona part del romanent a inversions.

Obres del Carex de Bolomor

Una cosa a tindre en compte: s'avança però no estem encara en la millor situació. Si fem un símil mèdic amb l’economia municipal, l’Ajuntament de Tavernes ha estat en la UCI fins fa poc: una herència del PP de 18 milions de deute als bancs, 2 a la Diputació i altres obligacions: 2 de l’aparcament, 3 a proveïdors... i ara, per seguir en el símil mèdic, podríem dir que està en planta després que el deute de 18 milions haja passat a uns 8 milions.

En poques paraules: tots els anys s’abonen més d’1 milió d’euros en capital més interessos, i el deute bancari s'ha reduït, i molt, però encara és quasi la meitat del pressupost actual, sobre els 15 milions, quan els anteriors governs treballaven amb 20 milions de pressupost. 


Per això hem dit que el malalt està en planta: ja menja, va millor... però no camina encara amb seguretat. Això passarà quan el deute estiga sobre el 25% (uns 4 milions) i les càrregues financeres es reduesquen notablement.

Nova vorera davant el CEIP Alfàndec

750.000 euros en obres a adjudicar en aquests mesos 

Així i tot s'avançat i molt en les inversions. La regidoria de contractació treballa a destall de fa uns mesos. Després de l'aprovació definitiva del pressupost, s’han de fer projectes, licitae-los, adjudicar-los i executar les obres que, per ser derivades del superàvit del 2017, han de començar abans que acabe l’any. Una qüestió legal.

La previsió és adjudicar en poc de temps obres per valor sobre els 750.000 euros que -com hem dit - han de començar per llei abans que acabe l’any, encara que l’acabament siga el 2019.


Carrer Escorxador ja adjudicat
Els projectes més importants que hi ha en marxa actualment són:

1. La construcció de la primera fase del vial d’unió entre les dues platges. S’ha licitat en la seua primera fase per un total de 456.768 euros. Per davall del vial ha de instal·lar-s’hi el col·lector de la platja, per al qual la Generalitat ha de sufragar 1’5 milions, una bona part del cost gracies: Les gestions de Jordi Joan davant la Generalitat estalviaran una bona quantitat a Tavernes.


2. Un altre projecte molt important i molt reivindicat pels veïns de la zona és la reurbanització del carrer Escorxador i la zona annexa del carrer Joan d’Àustria, que suposarà vora 150.000 euros. Esta adjudicat a Pavassal. Pot començar en breu.

Passos de vianants accessibles Carrer la Mar
 
3. També hi ha prevista l’adquisició i instal·lació de les noves butaques de la Casa de la Cultura que suposarà una inversió de 56.000 euros, en treballs que s’han d’acabar segons adjudicació abans de Nadal.

4. L’execució del projecte "Subministrament i instal·lació de circuits de calistènia i pistes d'street workout” en casc urbà, zona de Sequers, i en la platja en la zona annexa al Parc del Molló, amb una inversió de vora 70.000 euros.

5. L’adquisició de dos vehicles per a la brigada de serveis urbans per valor de 21.000 euros.


6. Està acabant-se l’expedient per licitar l’adequació i millora de voreres i passos de vianants del carrer Divina Aurora i adjacents, per valor de 200.000 euros.

7. Reposició de jocs del parc accessible de la Goleta per valor de 35.000 euros


Travessera de Sant Benet

Actualment s’executen: 

1. La millora de l’accessibilitat dels carrers Calvari, Corralot i Travessera Sant Benet amb una inversió de 170.000 euros.

2. Estan a punt d'acabar les obres de millora en la zona del Prado-Mestre Sansaloni i carrers adjacent amb una inversió de 210.000 euros. 

3. La segona fase del Centre d'Interpretació de Bolomor amb 90.000 euros




Totes aquestes inversions se sumen a algunes ja executades com la habilitació de l'aula de 2-3 anys en el CEIP Divina Aurora amb una inversió de 55.000 euros, la millora de l’encreuament del carrer la Barca-Mitjagalta o la millora del carrer i voreres del carrer de la Mar, que va suposar una inversió de 150.000 euros, obres ja acabades.