L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 24 d’octubre del 2018

El Senat, a iniciativa de Compromís, inclou Tavernes i els pobles valencians afectats per les pluges en la declaració institucional que reclama mesures i ajudes als damnificats




El Senat ha inclòs en la seua declaració institucional a la nostra ciutat, Tavernes, però també a la resta de poblacions valencians que han estat afectades per les pluges torrencials de la setmana passada. I ho fet gràcies a la iniciativa dels senadors de Compromís, Carles Mulet, i Jordi Navarrete, que en certa forma “han obligat” a incloure els pobles valencians en la resolució aprovada per unanimitat avui mateix.

Segons Compromís Tavernes inicialment la resolució del Senat només incloïa els pobles afectats per les inundacions d’Andalusia i en especial de Màlaga - ho podeu llegir al final-, i ha estat la iniciativa dels senadors de Compromís, recordant les pluges patides en les comarques del nord de Castelló, i les del sud de  València, entre elles Tavernes, la que ha fet modificar la declaració institucional inicial.

El senador Navarrete han recordat tot el que va viure el nostre territori la setmana passada amb la gota freda, i que per tant no es podien deixar fora poblacions amb tant de mal i amb tants danys materials com els patits pels valencians.

Els senadors de Compromís (Navarrete esquerra  i Mulet dreta) coneix ben a fons la problemàtica del Vaca per haver-lo recorregut i haver presentat iniciatives per l'execució del projecte en el Senat

Finalment tots el grups del Senat, entre els quals s’hi troba el Grup Mix del qual formen part Mulet i Navarrete, han aprovat i firmat la declaració institucional.

Tal com podeu llegir en la resolució completa que reproduïm dalt, el Senat ha aprovat “su total respaldo a los ayuntamientos afectados” i indica que el seu desig és que “amb la màxima celeridad, coordinacion y esfuerzo de todas las institucions, se proceda a adoptar las medidas necesarias para començar los Trabajos y solucionar lo antes possible la difícil situación en la que han quedado muchas familias, que lo han perdido todo, y a reparar los daños materiales producidos en los citados municipios”.

Cal recordar que els senadors Mulet i Navarrete van visitar Tavernes i van recórrer el Vaca acompanyats per l’alcalde Jordi Joan i regidors de Compromís amb l’objectiu de conèixer exactament la problemàtica vallera, i de la qual després van presentar una moció al Senat on reclamaven l’execució del projecte del Vaca,  que finalment no es va aprovar pel vot en contra del PP, amb majoria absoluta en el Senat.

Ara nomes cal que les possibles ajudes es facen efectives el més aviat possible, i fins i tot que alguns temes pendents a Tavernes, cas de la canalització del riu Vaca, siga vist amb altres ulls més a favor pel PP i Ciudadanos, que per ara sempre han votat en contra.


Mulet va explicar a l'alcalde i Compromís Tavernes les mesures que presentarien en el Sentat, mesures que no anaran endavant pel vot en contra del PP.

Compromís exigeix al  Senat es solidaritze amb els municipis valencians afectats pel temporal

Segons hem sabut, els senadors del PP i PSOE han presentat una Declaració Institucional que oblidava els greus danys de la gota freda al territori valencià.

"De nou obliden la realitat valenciana i viuen en el seu microcosmos" ha retret el senador de Compromís, molest de saber que els senadors del PP i del PSOE de Màlaga promovien la declaració com a suport als municipis malaguenys afectats "però que ignorava els quantiosos danys en infraestructures de les comarques de la Safor-Valldigna i Maestrat".

El senador de Compromís ha manifestat tota la seua solidaritat a tots els afectats i ha recordat que els episodis de fortes pluges són letals amb les infraestructures i amb els béns privats i públics dels municipis afectats. Així l'administració - ha dit- intenta netejar platges de canyes, tornar la sorra, escombrar pedres o treure aigua, però no es prenen mesures de calat per evitar desgràcies futures.

Per al senador de Compromís "és el moment de passar a l'acció i prendre mesures que en ocasions són senzilles, com fer que les confederacions facen la seua faena netejant de canyes els rius i del domini públic, millorant ponts i ampliant la seua capacitat o realitzant les canalitzacions o laminacions on siguen necessàries, perquè ja hem tingut massa víctimes en el nostre territori davant la indiferència de l'administració central"

Compromís ha recordat que va presentar mocions per recuperar les actuacions previstes de laminació al riu Vaca (València) i de canalització de la Rambla d'Alcalà de Xivert i plantejarà una nova moció per reduir els riscos de les pluges torrencials en territori valencià sense cap resposta positiva.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Compromis sempre miran per els valencians, aon estan els centralistes de pp,cs, podem i psoe.