L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 6 d’octubre del 2018

PLENARI OCTUBRE 2018: La falta de previsió del PGOU del 2004 impedia ampliar el cementeri en un altre lloc



El regidor d’Urbanisme, Josep Lácer, li va deixar ben clar al PP que el lloc on es du a cap l’ampliació del cementeri era l’únic possible. I ho explicava: el Pla General (PGOU), aprovat pel PP en solitari en el 2004,  no donava cap solució al problema de falta d’espai perquè només preveia l’ampliació a partir d’uns terrenys que s’havien d’obtindre  amb la urbanització del polígon El Teularet, una actuació actualment impossible.

El regidor li va demanar  al  PP que “deixarà de vendre fum i dir mentires sobre els terrenys del cementeri” mentre recordava que quan eren govern no havien fet res per avançar la urbanització del Teularet. També els va dir que foren “més rigorosos alhora d’informar a l’opinió pública vallera que es pot fer o no es pot fer en el cementeri”. I va llançar la pregunta: ¿Hi ha algú que es crega que,  si fóra possible, no haguérem seguit el Pla General?. I indicava: això és de caixó.


Llácer va explicar que davant la falta de previsió dels anteriors governs i donada la falta de nínxols en el cementeri es va optar per executar l’ampliació en els propis terrenys del cementeri. El regidor va assenyalar que els anteriors governs no es preocuparen de construir cap nínxol a pesar de la falta que hi havia i ha estat el govern de Compromís qui ja ha invertit 340.000 euros.

L’ocupació dels terrenys dels costats  duia a una modificació puntual del Pla General, però això implica anys de tràmits administratius, per la qual cosa davant la necessitat i urgència en la construcció de nínxols es va optar per l'actuació en el propi recinte, aprofitant la zona est de muntanya, de propietat municipal.

El regidor Perfecto Benavent, responsable d’Hisenda del govern de Compromís va recordar que l’execució del pla de millora i ampliació del cementeri  està previst en fases. Es confia per tant en els resultats positius del romanent del pressupostos per avançar en el projecte.



Explicava que aquest projecte per fases  permetrà construir més de 600 nínxols i deixar el problema solucionat en vora 30 anys segons els càlculs tècnics.  No obstant,  va deixar la porta oberta a futurs canvis en les construccions de nínxols perquè assenyalava que igual cal reduir el nombre i incrementar la zona de columbaris, amb nínxols més petits i per a les cendres, donat que cada dia hi ha més cremacions.

També entre les previsions del pla està la  construcció d’un ascensor per accedir als nous nínxols així com acabar la rampa exterior que serà millorada amb una vorera lateral totalment accessible. Són actuacions dins de les fases en que s’ha planificat el projecte

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que el modifiquen ja. El que han fet es un pegat.

Anònim ha dit...

El pp. Com sempre manipulan i enganyar a la gent. No saben per aon aixir.