L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 14 d’octubre del 2018

Les obres del Centre d'Interpretació de Bolomor avancen


Les obres del futur Centre d'Interpretació de Bolomor avancen  amb els treballs de l'estructura del porxe, que es complementarà amb la construcció per fases de diversos espais per als tallers didàctics.

Els treballs els executa l'empresa local Felfrell SL amb la subvenció del Patronat Provincial de Turisme dins del conveni signat per la Diputació de València i l’Ajuntament de Tavernes. Una llàstima que la subvenció de 500.000 euros, sol·licitada els dos darrers anys per  Compromís al govern de Rajoy del PP, en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2017 i 2018, no fóra atesa perquè li hauria donat un impuls molt important.


De tota manera, els esforços del govern de Compromís per posar en valor el jaciment van donant el seu fruit i es confia que, quan estiga acabat, el complex es convertesca en un espai d’interpretació i experimentació on els visitants podran descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, i les formes de vida del neandertals. de la zona. 


Anteriorment en una primera fase es comparen els terrenys i es va habilitar la zona d'aparcament i la instal·lació d'una pèrgola, una àrea recreativa i lloc per a aparcar bicicletes, tanques de fusta i papereres. Aquesta primera fase va significar una inversió de 125.000 euros. 

L'alcalde i regidors del govern visiten les obres
Actualment i dins de les obres ja executades es poden vore la preparació d'una gran explanada que serveis d'aparcament a vehicles així com com la preparació de murs, amb pedra arreglada, i la preparació de l'entrada, on hi ha un gran monòlit també en pedra arreglada i on en lletres de ferro hi ha escrit el nom del jaciment: Cova del Bolomor.


La inversió en el patrimoni cultural i històric de Tavernes, cas del jaciment de Bolomor,  poder fer realitat unes instal·lacions adients a la importància de les troballes i ajudar a comprendre què significa el jaciment arqueològic i ser referència impulsora del turisme cultural a la nostra ciutat.