L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.339
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:23.465

dissabte, 6 d’octubre del 2018

No llanceu les tovalloletes al vàter



Llançar les tovalloletes al vàter implica causar embussament en el clavegueram i despeses: no les llanceu al vàter. 

Aquestes  imatges tan impactants es van trobar ahir els operaris d'Hidraqua quan van actuar per a solucionar un embossament localitzat al final del Passeig Colom. Un embossament provocat per nombroses les tovalloletes que es llancen al vàter, sense pensar que poden ser causa de esdeveniments greus, com els embossaments.

Cal recordar que les tovalloletes no són biodegradables, almenys en uns temps curts, els costa desfer-se i mentre tant acumulen  greixos i residus.  Llançar-les als vàters suposa un problema públic, repercuteix en costos i representa una amenaça mediambiental. Entre tots ens hem de conscienciejar del perill que suposa tirar-les al vàter i no reciclar-les.

Les tovalloletes  en el clavegueram és un problema ecològic i impliquen costos de 200 milions a l’any només en treballs de neteja en canonades. A més , cal fer treballs específics en el clavegueram per eliminar les acumulacions. Recordem el cas de Tavernes temps arrere, que es va obrir part de Germanies i principi del carrer Ombria per un embussament semblant i es van traure centenars i centenars de quilos.

Moltes vegades llegim noticies d’Ajuntaments que, com el de Tavernes, han hagut d’actuar per netejar els embussos formats per tones i tones de tovalloletes que no deixen passar l’aigua. El més gran localitzat va ser a València ara fa un any: un quilòmetre de llarg i més de 1000 tones de brutícia.