L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 20 d’octubre del 2018

Un nucli convectiu, acompanyat de pluja torrencial i aparell elèctric, inunda carrers i deixa el Vaca a punt de desbordar-se en la ciutat.


Impressionat la troba d'aigua caiguda sobre Tavernes, especialment, i la Valldigna aquesta vesprada. Ningú no ens ho esperàvem però  un nucli convectiu, damunt precisament del nostre terme, ha causat precipitacions històriques sinó per la quantitat si pel temps en que s'han produït: més o menys 221 litres sobre el casc urbà en dos hores.

El riu Vaca a les 18:15. Començava a amainar la pujada del nivell

Fixeu-vos en les dades de la resta de la Valldigna: Benifairó 134'8 i Barx 61'6 litres. Hem estat en l'ai el cor i pensant en el Vaca i el desbordament, però hem tingut almenys la sort que el fenòmen ha estat molt localitzat. S'imagineu eixa quantitat de 220 litres en tota la conca del Vaca a la Valldigna, a Barx, Simat, Benifairó.... segurament una part de Tavernes nadaríem ara d'esqueneta, com solem dir.

Si hem de ser sincers molts veïns han tingut por, sobre tot per si l'aigua els entrava a les cotxeres de les finques del Passeig Colon, com altres vegades ha passat. Així són centenars de propietaris els que han tret el cotxe i els han aparcat en els llocs més insospitats, però sobre tot en alt. 

No repetirem les desenes de vídeos i fotografies de carrers tallats, aigua per damunt de les voreres i en alguns punt dins de les cases...que circulen per les xarxes. I no podem dir res encara de la situació del terme, a l'espera del part oficial de danys que puga emetre l'Ajuntament, dels desbordament en zones agrícoles. Temps tindrem de parlar-ne.

Així anaven de plens els carrers prop del riu Vaca
I la canalització del Vaca sense fer.  Suposem que avui, aquesta vesprada,  algun partit, o els seus representants a Tavernes, no tindrien la consciència massa tranquil·la mentre pujava el nivell del Vaca fins fregar la part inferior del pont sobre les 6 de la vesprada. I el Vergeret en zona inundable!

Després ha deixat de ploure i el nivell ha abaixat un poc, un pam menys a les 6 i mitja. La gent que havia acudit al riu començava  a respirar. Alguns comentaven: eixa canalització ja havia d'estar feta fa anys!. Doncs això! Gràcies Sr. Rajoy (PP) per haver paralitzat durant 7 anys el projecte i obligar-nos a que cada vegada que estem en una situació semblant, tot Tavernes estiga amb l'ai al cor! 



AVÍS IMPORTANT DE L'AJUNTAMENT DE TAVERNES- Actualitzat 18:00

 🌨🌩 L’Agència Estatal de Meteorología I el Centre de Coordinación d’Emergencies han decretat risc extrem per pluges. La situació és greu. Preguem la màxima prudència.


🚫 🚘 NO agafeu els vehicles. Preguem evitar els desplaçaments que no siguen imprescindibles, tant en les vies urbanes com interurbanes. Cal evitar fer transitar els cotxes ja que l’aigua acumulada fa molt perillosa la circul·lació. Hi ha vies inundades, talls de circulació i retencions.


🏞 NO s’apropeu al riu ni a zones amb aigua. El riu baixa amb un nivell d’aigua molt alt i creixent. La tronada ha deixat molta aigua terres amunt. Totes les comportes estan obertes i els motors de desaigüe en marxa.


🚓🚒 El dispositiu d’emergències està actiu intentant pal·liar els efectes d’estes precipitacions tan abundants en un curt temps.

Seguirem informant, gràcies per la col·laboració i molta precaució.

Ací teniu un vídeo de l'evolució del fenomen de pluges

Enllaç

https://twitter.com/AsierDS94/status/1053672266750455808/video/1

Gràcies per l'animació a Asier DS

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha sigut una barbaritat

Anònim ha dit...

I el pp votan en contra de la canalizacio del riu, com ua demanat Compromis varies vegades en el Congres i ppcs votan en contra dels pobles de la Valldigna i Xeraco.No tenen vergonya.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I Ciudadanos també, no ho oblides. Els dos darrers pressupostos PP i Ciudadanos han anat de la maneta votant en contra del projecte.

Anònim ha dit...

La culpa es del temps. El riu ha aguantat.
230 litros en 3 hores son molts litros

Anònim ha dit...

Molt bona faena de tot el dispositiu per a tindreu tot controlat. Proteccio Civil, Policia Local, Guardia Civil, trebailladors del Ayuntament etc.etc. i la seua coordinacio miran per el ciudadans i ciudadaes. Un deu a tots.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La culpa sempre és del temps, coincidim. Ningú no pot previndre'l.

Però la culpa de no haver executat actuacions pal·liatives davant el problema evident que tenim (inundacions del Vaca com en el 1996 i 2007) no és del temps ni de l'oratge: és de dos partits polítics concrets, PP i Ciudadanos, per impedir amb el seu vot en contra en el Congrés de Diputats que s'executara un projecte que havia d'acabar amb el problema.