L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 21 d’octubre del 2018

Ajuntament de Tavernes: Informació del diumenge dia 21


 El dia ha començat amb cel cobert  i amb la predicció de pluges dèbils durant el dia d'avui, però les alertes per fortes pluges i el risc d’inundació han quedat enrere. 

Segons AVAMET a Tavernes han caigut 222,4 litres/m2 en les últimes 24 hores, dels quals més de 190 es concentraren de manera virulenta entre les 16 hores i les 18 hores de la vesprada d’ahir dissabte.

El riu Vaca, al seu pas per la localitat, presenta un nivell de cabdal moderat, amb una evolució favorable. Des d’ahir el nivell de l’aigua ha baixat considerablement, i les previsions meteorològiques ens permeten afirmar que el risc de desbordament ha passat. L’assut també ha tornat al seu curs natural, i desaigua amb normalitat.


Aquest matí, des de les 8:30 l’equip de govern, personal dels centres docents, i tècnics municipals han estat valorant els danys en els edificis municipals i centres educatius, així com en les infraestructures municipals. Demà dilluns a primera hora es recapitularan totes les incidències i danys enregistrat i es plantejarà un full de ruta per a pal·liar-les a la major celeritat.

Demà dilluns els centres educatius recuperaran la seua activitat normal. Encara que s’han enregistrat alguns desperfectes menors, tot estarà preparat per a rebre de nou els alumnes a les classes.
Tasques de retirada de canyes en el pont de la nacional

I una vegada que pareix que el perill ha passat, és moment de reconéixer la tasca inestimable de tot l’equip de resposta a les emergències. Hem d’agrair d’una manera molt destacada la excel·lent feina de tots els equips tècnics i forces de seguretat: Policia Local, Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil, Brigada Municipal, Brigada Agrícola, tècnics municipals i personal dels centres docents, personal de neteja, les empreses dels serveis municipals de neteja, sanejament, i manteniment de zones verdes, i en definitiva, tots els professionals que han vetlat per a pal·liar els efectes de les fortes pluges enregistrades en el dia d’ahir. 
 
El riu Vaca avui passava així pel Tol·lo
L’equip de govern, encapçalat per l’alcalde Jordi Juan, ha estat des del primer moment al capdavant de la coordinació de les actuacions de tots el dispositiu. Hem d’agrair en especial també la tasca del regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, qui en tot moment ha estat sobre el terreny i vigilant la situació. Avui el regidor ha estat recorrent el terme per tal de valorar els danys patits en les infraestructures i danys en la producció de la taronja.

 

També per descomptat, una vegada més s'ha de destacar el comportament exemplar de tots els veïns davant aquesta situació  i l'ajuda prestada en molts moments.

Ahir un equip d’À Punt Noticies va estar a Tavernes seguint l’evolució de l’episodi de fortes pluges. En el següent enllaç podeu recuperar la informació emesa en els informatius de la nit, a partir del minut 4:30
  
https://apuntmedia.es/…/a-punt-n…/20-10-2018-informatiu-nit-

Segons la informació del mur de facebook de l'Ajuntament

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ho han fet tots els cosos i equips mols bé. Són uns professionals de veritat. Començant per Jordi Juan. Un "10" a tots.