L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 1 d’octubre del 2018

El pla de millora i manteniment de zones enjardinades comença aquesta setmana



L’empresa “Agricultors de la Vega SA”  inicia aquesta setmana els treballs de conservació, neteja i manteniment de jardins i zones verdes a Tavernes i la platja. El plenari li va adjudicar aquest servei amb els vots a favor de Compromís i el vot en contra del PP, PSOE i EU.

El govern de Compromís ha contractat la prestació del servei a l'empresa per millorar els jardins perquè, com va recordar a la resta de partits en el plenari, caldria fer una ampliació de la plantilla municipal però ni Tavernes, ni cap localitat, pot legalment fer eixa ampliació. I això és així perquè en el 2012 el govern de M. Rajoy (PP) va prohibir als Ajuntament contractar més personal.

L’alcalde va preguntar a l’oposició si sabien d’una altra manera legal per dur a cap el pla de jardins i que l’explicaren al plenari. La resposta va ser el silenci.

La prestació de serveis comença aquesta setmana i pot tindre una durada de fins a 4 anys amb una previsió de cost a l’any de 323.796,62 euros més l'IVA corresponent. L’objectiu principal del pla es canviar totalment la imatge dels jardins de la ciutat i platja.



El pla que ara s’inicia ha tingut dos anys de preparació i estudi

El pla de millora i manteniment de zones enjardinades es va iniciar amb un  treball que va estudiar carrer per carrer, zona per zona, jardí per jardí per saber les necessitats de Tavernes. Es va realitzar un inventari del treball a fer i sobre això es van redactar les clàusules tècniques i administratives,  i després es va convocar un concurs públic per a procedir a la contractació.

“Agricultores de la Vega” com a empresa guanyadora executara les tasques pròpies de jardineria: regs, instal·lar el reg de les zones verdes i enjardinades, efectuar les segues, retall de bordes, eliminació de males herbes, adobat, tractament fitosanitaris, podes d’arbres i arbustos, repoblar els espais buits dels escorcells i jardineres, la reposició d’arbratge, etc. tant en les zones verdes i enjardinades de Tavernes com a la platja.


Els treballs serviran per eliminar o arreglar 239 escorcells, amb la qual cosa s'augmentarà la seguretat dels vianants perquè la tasca arreglarà moltes voreres en mal estat.

També està previst instal·lar com a mínim 1.000 metres de gespa artificial en els llocs que l’Ajuntament determine, majorment especialment en els espais de jocs infantils. Així mateix s'instal·laran 60 panells informatius en les zones enjardinades. També procedirà a la retirada de les 70 palmeres que hi ha en mal estat o perill de caure.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sempre privatitzant lo public.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vostè no ha llegit la crònica ni ha escoltat el video. Es va dir ben clar en el plenari:
No hi ha cap privatització de res des del moment que l'empresa ni és pública ni es municipal. Ni els treballadors passen a eixa empresa.
Es un contracte de prestació de serveis com es va dir en el plenari.

Anònim ha dit...

Cotorra, no hi ha més cego que el que no vòl vore i alguns de cert partit poc popular ja fa anys que no han volgut vore.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament. Per a poder privatitzar una empresa municipal, ha d'existir eixa empresa municipal.
I no hi ha cap empresa municipal de l'Ajuntament de Tavernes.

Anònim ha dit...

Molt beb fet, perque els homens de la brigada ni podem acudir a tot i per llei pepera no es poden ampliar les plantilles. I despres volen un poble net i sempre critican i manipulan al poble.