L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 d’octubre del 2018

Foment atén la demanda de l’Ajuntament i estudiarà la construcció d’un enllaç entre la AP-7, N-332 i CV-50




La carta de l’enginyer en cap de l’Àrea de Planejament, Projectes i Obres comunica consistori que “s’inclourà per a anàlisi la construcció de l'enllaç”. El regidor d’Urbanisme Josep Llàcer destaca el “gest significatiu, però haurem d’esperar que prospere en el projecte definitiu”.  

El Ministeri de Foment ha accedit a estudiar la demanda de Tavernes perquè es construesca un enllaç entre la AP-7, coneguda com a Autopista del Mediterrani, la N-332 i la CV-50.

La petició impulsada en una moció presentada al plenari pel govern de Compromís va ser aprovada per unanimitat i remesa al Ministeri de Foment el mes d’agost passat. La moció de Compromís instava al govern de Madrid perquè "en el Pressupost General de l’Estat per a l’exercici 2019 i en successius pressupostos es consignen les partides corresponents per a la redacció d’un estudi informatiu, estudi d’impacte ambiental i projecte d’execució d’un enllaç entre les ja esmentades carreteres AP-7, N-332 i CV-50 al terme municipal de Tavernes”.

El Ministeri, a través de la Demarcació de Carreteres de l’Estat al País Valencià, pren en consideració la demanda i l’enginyer en cap de l’Àrea de Planejament, Projectes i Obres especifica que “la Direcció General de Carreteres realitza els tràmits per a la contractació de la redacció de l’estudi previ sobre la distribució de la demanda de trànsit després de la supressió del peatge de la AP-7 València–Alacant i les necessitats d’actuacions en la Xarxa de Carreteres de l’Estat”.

Serà en el marc de l'estudi on “s’analitzaran les actuacions que optimitzen la distribució del trànsit en la AP-7 i N-332, i s’inclourà per a anàlisi la sol·licitud de construcció d’un enllaç entre la AP-7, la N-332 i la CV-50”, conclou la carta.

La permeabilització del Vaca evitaria imatges com aquesta, per "regolfament" de l'aigua: No és el riu Vaca, sinó el camí Gandia (11 setembre 1996).
 
La moció també demanava la permeabilització del “traçat de la AP-7 en la confluència amb els rius Vaca i Badell" per solucionar els problemes d’inundabilitat generats a Tavernes per la construcció de l’autopista AP-7 i que, per efecte d'embassament de l'aigua, ha produït en els episodis de grans pluges quantiosos danys econòmics i materials en habitatges, garatges, centres educatius, edificis públics, terrenys de cultiu, sòl industrial, vies públiques i camins rurals del nostre municipi.

 Josep Llàcer, regidor d’Urbanisme, ha destacat el gest del Ministeri d’atendre la demanda de la societat vallera per a estudi, encara que s’ha mostrat cautelós, ja que el projecte està en una fase molt embrionària. “Agraïm que es considere la demanda i esperem que la connexió quede recollida en el projecte definitiu. Els vallers patim cada dia el pas pel nostre municipi d’un gran volum de trànsit pesant, i el dèficit de connectivitat ens obliga a fer nombrosos desplaçaments de desenes de quilòmetres. L’execució d’este enllaç seria una important millora per a la mobilitat dels veïns i de les empreses de la Valldigna”. 

I diguem nosaltres: una bona ocasió perquè tots els partits locals pressionen les seues direccions nacionals perquè s'accepte i execute la proposta aprovada per unanimitat en el plenari. ¿Ho faran? De Compromís ja ens consta que hi ha demanada una entrevista amb Joan Baldoví, portaveu del grup de Diputats de Compromís.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia. La foto on digueu que és el Camí Gandia, ¿és just al final del Passeig Colon, just després de la rotonda?

Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs sí, exactament on vosté diu.
Han passat ja vora 22 anys i algunes coses han canviat però el poste de la llum així com a la dreta, la tanca damunt de la paret que no es veu per l'aigua, això està igual. És una imatge captura d'un vídeo que disposem d'aquell dia i que està també penjar en youtube.