L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 4 de juny del 2021

Tavernes se solidaritza amb la "Marxa per la Llibertat" del Poble Sahrauí



Tavernes ha mostrat avui la seua solidaritat amb el poble Sahrauí en una concentració a la Plaça Major on s'ha demanat la seua llibertat i el dret que tenen a recuperar el territori, les arrels i la dignitat en un estat que els garantesca poder viure lliures i en pau. La concentració ha volgut fer visible a la ciutadania la "Marxa de la Llibertat" que reivindica la fi del conflicte amb el Marroc i una solució internacional.
 
L'acte ha comptat amb representants dels partits del consistori Compromís, PSOE, Ciudadanos i l'Esquerra. El subdelegat del Front Polisàrio, que viu a la Safor, i una representant de les famílies acollidores de Tavernes han pres la paraula i en uns parlaments han exigit l'acompliment dels drets humans, que s’ature l'espoli de la seua terra, l'alto el foc, el respecte a les llibertats i l'acompliment dels tractats i les resolucions de l'ONU. 
 
  
 
 
La regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, ha valorat positivament el recolzament de Tavernes i ha assenyalat que  avui ens hem reunit les persones que creguem en la llibertat del Poble Sahrauí, els que des del nostres ajuntaments recolzem un poble amic que fa 45 anys que està oblidat.
 

 La Marxa de la Llibertat naix des d'una posició d'acció directa no violenta per donar visibilitat a la lluita del poble Sahrauí, un poble que els espanyols no hauríem d'oblidar que foren espanyols amb tots els drets, amb DNI espanyol i un territori que va ser considerat com a una província espanyola, la 52. 

Es vol també conscienciar a la ciutadania de quina és la situació que hi viuen en els camps de refugiats, una situació totalment d'emergència, mentre porten 45 anys esperant la pau que, ara de nou s'ha vist trencada per una guerra no declarada però on les accions bèl·liques no cessen.

 

La marxa vol també que siga una exigència d'intervenció al Govern Espanyol,  part responsable en la situació política del Sàhara Occidental després de l'abandó del territori amb motiu de la "Marxa Verda" marroquina i que exigesca a  l'ONU i a Europa la culminació del procés de descolonització i es pose fi a la impunitat amb la qual el Marroc vulnera la legalitat internacional.