L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dissabte, 31 d’octubre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Es diga el que es diga, un bon treball del senyor Llácer.

 

Publicava fa uns dies el diari “Levante-EMV” que el mur contra inundacions del Vaca “prenia forma, almenys sobre el paper”, en referència al conveni Diputació-Ajuntament que atorga 250.000 euros per a les obres. Gràcies, senyora diputada de Mobilitat Sostenible Dolors Gimeno, gràcies regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ambdós de Compromís, per la tasca realitzada i el consens aconseguit en el conveni. (Foto superior: un tram per on anirà el mur)

El mur de defensa contra les inundacions del Vaca comença a prendre forma obligat pel gran “fiasco” del govern de Rajoy, que va eliminar el projecte de millora del Vaca quan estava en la fase d’adjudicació de les obres. Van volar 34 milions d’inversió a la Valldigna. Gràcies Rajoy i gràcies PP.  

Pren forma, almenys sobre el paper com deia el diari, però ja també en el finançament.  I tot això, es vulga o no,  és gràcies al govern de Compromís i del senyor regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, que d’ençà del 2015 ha hagut de redactar el projecte i modificar-lo diverses vegades segons els gustos i les exigències de la Confederació. Uns quants anys de treball i reunions amb Confederació, fins aconseguir-ne l’aprovació, fa uns mesos. Abans de l’actual pacte de govern local.

Llácer i els tècnics municipals lliuren a Confederació el projecte de mur-mota del Vaca

Compromís ha treballat de fa temps pel finançament, per buscar ajudes, perquè Tavernes no pague el milió d’euros que costa el mur. Així, des del passat mes de febrer, les gestions del regidor Josep Llacer davant l’àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació, i de la responsable Dolors Gimeno, diputada de Compromís, s’han plasmat en el conveni singular aprovat fa uns dies en el ple de Diputació. Hem d’agrair a la Diputació, sempre al costat dels pobles, i als partits que votaren a favor, l’ajuda de 250.000 euros acordada entre Gimeno i Llácer, la quarta part que costa el projecte del mur. El PP no va recolzar el conveni, cosa a la qual ja ens tenen acostumats quan es tracta de beneficiar Tavernes 

Reunió Dolors Gimeno-Josep Llàcer per tractar l'ajuda al mur

Un mur que no hem d’oblidar, l’hem de construir per culpa del govern de Rajoy que va anul·lar el projecte, com hem dit, i també per culpa de la nefasta i pèssima gestió del PP de Tavernes, que va autoritzar construir en zona inundable i sense permís de Confederació, cosa que va dur a la sentencia d’il·legalitat d’alguns edificis del Vergeret.

Cal recordar que el regidor Llàcer té ben encarat que el Ministeri de Transició Ecològica ens ajude amb uns altres 200.000 euros: redacció i execució de la part del projecte de la Via Verda Carcaixent-Tavernes que discorrerà al costat del riu en el casc urbà com a part integrada en el mur.  Per tant, 250.000 de Diputació i 200.000 del Ministeri... un bon treball, senyor Llácer, i més si tot ix bé!!!

Totes aquestes gestions de Compromís Tavernes i del seu regidor d’urbanisme davant Diputació i el Ministeri, les hem publicat ací amb una ampla i exhaustiva informació. Només cal cercar-la.  Hi ha molts articles escrits, i fins i tot la Diputació va fer una nota oficial que podeu consultar.

No és de rebut, com s'ha volgut fer, que ara se li atorgue el mèrit al socialista senyor Mascarell, que no ha intervingut per a res en la gestió del conveni, i és pot comprovar en les desenes i desenes d'articles publicats sobre el tema, no només ací sinó en tota la premsa comarcal. I que només per un tema administratiu, per ser el diputat d'Hisenda de Diputació, haurà de firmar el pagament del conveni aprovat en el ple amb els vots de Compromís, PSOE i Cs. El PP, com de costum en tot allò que beneficie Tavernes, no va recolzar ni aprovar el conveni. A cadascú el que li pertoque.

 

Emplaçament de la comporta

Queda molt per fer i tasca encara hi ha per qui en vulga fer. Pensem en els 450.000 euros que Tavernes haurà d’invertir en la comporta davant del pont. Una bona oportunitat per implicar-s’hi, per exemple, aconseguint una ajuda directa de Presidència de la Generalitat, i que ens pague la comporta. Si no estem mal assabentats, ¿no va ser així, amb ajut de Presidència,  com Cullera va aconseguir els diners de la seua piscina?.  I al final, jugada rodona,  tots contents,  tots els mèrits del finançament a repartir.  I Tavernes sense gastar un euro.

Ara per ara, i es diga el que es diga, només val una cosa: bon treball, senyor Llácer. Esperem dir, d'ací uns mesos: bon treball, partits del govern municipal de Tavernes. Amb la comporta assegurada!  Perquè al cap de la correguda, es tracta de Tavernes.

Nota: Les opinions expressades són nostres i de ningú més.