L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 15 d’octubre del 2020

Presentació del projecte "Un paraigua de vida per a la gent gran". Obert el termini d'inscripcions per participar-hi

 

L'Ajuntament de Tavernes, a traves de la Regidoria de Serveis Socials, que presideix Noe Alberola, de Compromís, ha engegat un nou programa anomenat "Un paraigua de vida per a la gent gran", que consta d'un conjunt d’activitats dirigides a les persones majors de 60 anys del municipi. 

 

L'objectiu és fomentar un estil de vida saludable, un envelliment actiu i pal·liar els efectes de la pandèmia sobre la gent gran mitjançant una sèrie d’activitats que els ajude a tindre una millor qualitat de vida, socialitzar, mantindre el cos i la ment actius o conéixer les noves tecnologies.


El projecte s'ha presentat en la Casa de la Cultura
amb l'assistència de l'alcalde Sergi González, la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, i membres de la Creu Roja de Tavernes i del Teatre del Raval de Gandia, els quals duran a terme diferents activitats dins del programa.

 
 
Activitats
 
✅ Adaptació a les noves tecnologies, conèixer el funcionament d'Internet mitjançant el dispositiu mòbil, tauleta, accés a plataformes per poder realitzar activitats, videoconferències per estar més connectats amb la família i amics... ( Acadèmia T'Enssenye Centre d'aprenentatge, Alba Barres)
 
✅ Acompanyament social, ( Creu Roja), suport per combatre la solitud, xerrades, companyia, passejos, respir a dependents...
 
▶️ Acompanyament-seguiment telefònic (cridades d'atenció personalitzada, conversa, interès per l'estat emocional i de salut).
 
▶️ Atenció a la salut,(recordatori de la prescripció facultativa, presa de tensió i suport a l'hàbit saludable).
 
 
✅ Expressió Artística, memorització de diàlegs, lectoescriptura, expressió corporal i facial, monòlegs, recital de poemes... (Teatre del Rabal, plataforma on line)
 
✅ Activitat motora, exercicis per recuperar, millorar, mantindre, la forma física. Classes físiques impartides per Albert Pons, llicenciat en activitats físiques, TAF, màster en educació. Programa adaptat a les necessitats del col·lectiu de gent gran. (plataforma on line)
 
Aquest  projecte pilot sumara també altres activitats  que complementen les que ja es realitzen des de la Regidoria de Serveis Socials, Gent Gran i Cooperació. Taller de memòria, Taller d'estimulació a la parla, Sendejant entre herbes, Cultura Activa...
 
 
 Les inscripcions al primer programa que és la base de la resta d'adaptació a les noves tecnologies i digitalització, es pot efectuar entre les 10h fins les 14h, durant tota la setmana fins complementar grups, al  

                                                    ☎️ 96- 282 11 42
 
Es farà una  inscripció per persona major de 60 anys i DNI. Hi haurà una segona fase el mes de novembre