L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dilluns, 12 d’octubre del 2020

Costes ha reconstruït la Goleta, una actuació que no deixa de ser provisional mentre la definitiva es fa esperar

 Els treballs de reposició d'arena en la platja de la Goleta han "reconstruït" la desapareguda platja i, encara que no és temporada estival, l'actuació s'ha executat tal com ham explicat en altres ocasions amb l'objectiu de que servesca de protecció de les edificacions, i fins i tot de la mateixa urbanització que va vore com la mar entrava i inundava carrers en la DANA Glòria.

 

Una actuació que no estava prevista, però que les gestions de l'Ajuntament i l'Alcaldia amb la Demarcació de Costes de València, aconseguia tirar endavant i que ha suposat una despesa de 120.000 euros i l'abocament de 20.000 tones d'arena.

 

Una solució,  no ens cansarem de dir-ho, que és provisional i durarà fins el primer gran temporal que, amb bastant seguretat tindrem abans del pròxim estiu, i que no soluciona el veritable problema de la Goleta ni de les platges de la Safor que pateixen la transgressió marina.

 

 Últimament hi ha hagut gestions de tots els Ajuntaments afectats, i entre els implicats el de Tavernes, amb els responsables de Costes a Madrid, per tal d'accelerar mesures definitives abans que totes les platges afectades desapareguen amb les greus conseqüències per a les economies locals pel turisme i els danys a propietats públiques i privades.

 

 La dita castellana ho expressa ben clar "las cosas de palacio van despacio", esperem i desitgem que la solució definitiva no arribe quan no quede costa per a protegir. Mentrestant, confiem en que una altra "Glòria" no es repetesca en el canviant oratge, que sembla va a pitjor, amb el canvi climàtic.