L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 20 d’octubre del 2020

No massa bones notícies: Tavernes suma 3 infeccions, Benifairó 4 i Simat 2, mentre el Departament de Gandia augmenta en 56 casos nous

 

Hauríem volgut oferir més bones notícies, però no ha estat positiva l'actualització de les dades que Conselleria de Sanitat ha publicat avui dimarts i que, com és l'habitual, ens inclouen les dades fins a fa dos dies dies, en aquest cas fins el diumenge, dia 18. 

Excepte Barx, les poblacions de la Valldigna han sumat noves infeccions per Covid-19, destacant eixos 4 casos de Benifairó i que arriba a 8 totals quan fa unes setmanes era un de les poblacions valencianes lliures de la Covid-19, a Tavernes hem de sumar 3 infectats més, mentre són 2 nous casos els de Simat. En cap cas cal sumar cap defunció.

Ho expliquem amb detall tot seguit:  

- Tavernes: Suma un total de 111 infectats durant tota la pandèmia (3 de l'actualització d'avui). Els casos actius per PCR+ en els últims 14 dies han pujat de 5 als 7 actuals, amb la qual cosa ha pujat també la incidència acumulada (IA) que passa a ser de 40'7 casos per cada 100.000 habitants els 14 últims dies, molt per davall del País Valencià  de 115 i d'Espanya, de 280. 

 - Barx té un total de 16 infectats durant la pandèmia. En els últims 14 dies no ha tingut cap cas, amb la qual cosa la incidència acumulada (IA) és de  0,0 casos per cada 100.000 habitants.  

  - Benifairó incrementa a 8 les infeccions totals (4 casos de l'actualització d'avui), i ara mateix te una incidència acumulada (IA) de  509 casos por cada 100.000 habitants els últims 14 dies, superant la IA del País Valencià i la d'Espanya.

  - Simat  amb 2 nous positius suma 21 totals durant la pandèmia i ara mateix té una incidència acumulada (IA) de 120'16 casos per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies, o siga poc per damunt de la IA valenciana i menor que l'espanyola.

 Departament Sanitari de Gandia 

 

 
 
Ahir informàvem dels casos haguts en el cap de setmana i que segurament s'inclourien avui en les dades del Departament Sanitari de Gandia. Aixi ha estat, amb la suma de casos del cap de setmana hem passat dels 1.297 infeccions d'ahir a les 1.353 d'avui, és a dir, el departament ha incrementat 56 casos d'infecció el cap de setmana.
 
També hem passat de 91 persones actives PCR+14 dies d'ahir dilluns, a ser-ne 119, amb la qual cosa la incidència acumulada en la comarca és de 66'95 casos per 100.000 habitants els darrers 14 dies per davall de la valenciana i espanyola.

De tota manera cal remarcar que el virus té una evolució a l'alça en el departament, i hi ha hagut un important repunt. Ahir mateix, i segons informa l'Àrea de Salut de Gandia es van registrar 16 nous positius PCR 

On no hi ha cap variació malgrat eixe augment, i és una bona notícia, és la situació a l'Hospital Comarcal Francesc de Borja de Gandia que atén 9 pacients i 1 d'ells en la UCI. També cal indicar com a notícia positiva que no hem tingut cap brot els darrers dies..