L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 25 d’octubre del 2020

L'ESTAT D'ALARMA QUE S'INICIA AVUI: Les mesures aprovades en Consell de Ministres i d'aplicació a tota España


El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat en una roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari que ha tingut avui diumenge l'aprovació de l'estat d'alarma per a tota Espanya. La mesura entra en vigor aquesta mateixa vesprada i estableix un cobrefoc nocturn   i un màxim de sis persones en les reunions socials o familiars, sempre que no siguen convivents, entre altres mesures.

Com diu una de les mesures aprovades, aquest estat d'alarma arriba set mesos després del primer, però no paralitza l'activitat de l'estat ni imposa el confinament domiciliari dels ciutadans.

Aquestes són les mesures preses

- Les comunitats autònomes són les autoritats delegades d'executar el seu compliment.

-Després dels primers 15 dies de vigència, el Govern portarà al Congrés dels Diputats la pròrroga de l'estat d'alarma per als pròxims sis mesos, fins al 9 de maig.

- El Govern estableix un toc de queda nocturn que limita la mobilitat de persones, excepte raons justificades, des de les 23.00 hores fins a les sis de la matinada d'àmbit nacional.

- Aquesta prohibició de mobilitat en horari nocturn és aplicable en tot el país, excepte en el cas de Canàries l'evolució epidemiològica del qual és molt positiva

- Les comunitats autònomes poden modular l'aplicació d'aquest toc de queda, avançant a les 22.00 hores o retardant-lo fins a les dotze de la nit. També ho poden modificar perquè finalitze a les cinc o les set de la matinada.

- Els governs autonòmics estan facultats amb l'estat d'alarma a aplicar un tancament d'entrada i eixida de tot el seu territori o part d'ell, amb excepcions justificades per a ciutadans que hagen de desplaçar-se per motius sanitaris, educatius, laborals o cures de familiars, entre altres.

- Els governs regionals poden limitar reunions socials que superen les sis persones, llevat que siguen convivents.

- L'òrgan de cogovernança entre el Govern i les Comunitats Autònomes és el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

- El ministre de Sanitat rendirà comptes de la seua evolució cada 15 dies.

- El Consell Interterritorial pot reduir o ampliar mesures en funció de l'evolució de la pandèmia.

- L'Executiu del Govern és baixar d'una incidència acumulada per davall dels 25 casos per cada 100.000 habitants. La incidència actual és de 368 casos.

- Aquest nou estat d'alarma es produeix transcorreguts set mesos del primer. La principal diferència és que no paralitza l'activitat del país ni imposa el confinament domiciliari dels ciutadans.