L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 16 d’octubre del 2020

El dilluns s'inicia la reurbanització i millora del carrer Blasco Ibañez i adjacents



L’Ajuntament de Tavernes començarà la pròxima setmana els treballs de reurbanització de la zona nord de la platja, amb la finalitat d’eixamplar i adequar les voreres, el mobiliari urbà, instal·lar nous fanals i millorar l’accessibilitat dels passos de vianants i accessos en la zona de Blasco Ibañez, Joanot Martorell, Pintor Segrelles, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril. adjacents, a més d'instal·lar col·lectors pluvials secundaris. El plànol de dalt, extret del projecte publicat en la PCSP, ens dóna tots els detalls (cliqueu damunt per agrandir).

Tal com informat al llarg dels dos darrers anys, aquestes obres s’emmarquen dins del projecte conjunt de la instal·lació del col·lector i la construcció del vial perimetral que s'executa per a evitar possibles inundacions i descongestionar el trànsit de vehicles en la zona. 

Les obres de millora i reurbanització dels carrers esmentats foren incloses amb el canvi del projecte inicial gràcies a una modificació impulsada pel govern de Compromís en la passada legislatura amb l'objectiu de fer més rendible el preu de tota l'obra a executar. 

El projecte final, amb la reurbanització dels carrers Blasco Ibáñez, Joanot Martorell, Pintor Segrelles, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril afegida per Compromís, va ser aprovada en plenari amb els vots de Compromís, PSOE i EU. L'únic partit que no va aprovar el projecte de col·lector, vial perimetral i reurbanització de carrers va ser el PP tot i ser un projecte necessari, valorat en uns 3 milions d'euros, la inversió mes gran en la platja des de fa 25 anys..

 

El PP va votar en contra del projecte del col·lector i de la reurbanització que ara comença
 

L'obra de reurbanització tindrà dues fases, i ara s'inicia la primera que preveu les obres en els carrers indicats i que es confia estiguen acabades per Pasqua.

Hi ha també una segona fase, que comença en el carrer Joan de Joanes i fins el canal Sant Pau que  s’executarà una vegada acaben les obres de l’última fase del col·lector, que serà finançada i executada per la Generalitat.

 

Ara, després d'haver acabat a principi de juliol el vial perimetral i les obres de la primera fase del col·lector, s'inicien aquestes obres una vegada ha passat el pont derivat de les festivitats derivades del 9'Octubre i 12 d'Octubre, amb la qual cosa no han causat molèsties als estadants que han aprofitat el bon oratge per romandre en la platja.

Les actuacions, que tenen un termini d’execució de sis mesos, inclouen la repavimentació de les zones asfaltades i les voreres, la instal·lació de nova il·luminació i col·lectors pluvials secundaris, i la inclusió de material mobiliari nou. Els talls de carrers estan programats i seran progressius a mesura que avancen les obres, les quals començaran en el carrer Pintor Ribera.