L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 1 d’octubre del 2020

Al Maqam ofereix un concert de música aràbigo-andalusina en el monestir de Santa Maria de Valldigna


El Centre d'Interpretació de la Música Medieval de la Valldigna, ubicat al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, ofereix el dissabte, dia 3, una mostra de la música aràbic-andalusina dins de la programació de concerts de l'entitat. 

El concert, precedit per una lectura- cant,  encara que estava previst celebrar-lo en la mesquita de la Xara, finalment tindrà lloc en el monestir de Santa Maria de Valldigna, on se celebrarà també el concert. Els encarregats d'oficiar tal esdeveniment són Al Maqam, un conjunt de músics experimentats (Youssef El Houssaini a la veu i el oud, Aziz Samsaoui al kanun i Mouhssine Kouraichi amb darbouga i veu) que reviuen i repassen l'extens llegat de la tradició medieval, aràbiga i andalusina per a un ampli públic, amb accés lliure fins a completar aforament.
 

 
Una crida a la pau del planeta en forma de cançó

A través del cant i abans de començar l'espectacle, Youssef El Houssaini, d'arrelament sufi, compartirà un moment especial amb el públic, el de la lectura-cant d'una oració tradicional que busca crear consciència sobre la importància de portar la pau a les nostres vides i a la de tota la societat, abandonant la por i l'odi per a crear una cosa nova de les nostres cendres. 

Aquest acte estarà especialment dedicat a les persones que ho estan passant malament amb la crisi sanitària i la pandèmia pel Covid-19. “Un agermanament mundial, perquè aquesta crisi és un fenomen global sense precedents, que busca portar la pau i restablir la salut i normalitat en les nostres vides, trencant amb la dinàmica destructora del dia a dia i les males notícies, aportant una visió positiva i esperançadora que comença pel respecte a aquest planeta i l'amor a un mateix i als altres” afirma Mara Aranda, directora del CIMM. 

El CIMM continua la seua programació de tardor


El d'Al Maqam serà el segon concert del programa de tardor del CIMM, que contempla la celebració d'actuacions mensuals, totes elles d'accés lliure fins a completar aforament. “L'objectiu és acostar la cultura a totes les persones, sense distinció per raons econòmiques o socials”, assegura la directora d'aquest centre, únic en la seua espècie en tot el país.

Les pròximes cites seran amb Paloma Gutiérrez i Manuel Vilas al novembre i, tancant l'any, la gran Begoña Olavide, segons ha confirmat Mara Aranda.

L'oferta de formació en música medieval s'amplia al curs 2020/2021. El setembre van començar els cursos internacionals en línia que s'impartiran amb figures de primera fila com Susanne Ansorg, Pedro Estevan, Silke Gwendolyn Schulze, Jota Martínez o Maria Jonas.  Les classes col·lectives i de seguiment personal ofereixen a l'alumnat la possibilitat d'indagar més en instruments de percussió, corda, vent i veu propis de l'Edat mitjana, com la vihuela de roda, les flautes dobles o la percussió històrica, entre altres, donant l'oportunitat de descobrir nova informació, partitures i maneres de tocar i interpretar-la. L'admissió d'alumnes segueix oberta excepcionalment en la modalitat d'oïdores durant tot l'any.