L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 22 d’octubre del 2020

El PP en contra del col·lector de la platja, sense aportar cap argument per a estar en contra


 
Que el PP no hauria volgut que Compromís fera el col·lector i el vial perimetral és cosa sabuda: nomes cal recordar que el projecte general, aprovat en el plenari de novembre del 2015, el va votar en contra (foto superior), com també en el ple de juny del 2018 en contra del finançament del vial perimetral. I mai no han explicat el perquè.
 
Ara, en iniciar la urbanització del sector nord de la Platja de Tavernes, inclòs en el projecte, tornen a criticar el projecte i ho fan tergiversant dades i terminis de l’obra. Així, el PP afirma que  el col·lector  “després de MÉS de 10 anys, deuria d’estar acabat!”. Haurien d’explicar com pot estar acabat “després de MES de 10 anys”, quan el projecte s’aprova en el ple de novembre del 2015, amb el seu vot en contra.
 
Encara no han acabat les obres de la primera fase, ja critiquen el finançament de la segona per la Generalitat: “Ara comencen les obres d’este projecte que no s’acabarà encara perquè la Generalitat del Botànic no se’n recorda de Tavernes”.
 
 
Part final de la primera fase que comença ara


I això ho diu la portaveu d’un partit que va tindre una regidora vallera diputada a Madrid, un alcalde valler diputat provincial i alt càrrec de la Generalitat i un secretari general del PP valencià, diputat a Corts Valencianes i senador, amb arrels molt fondes a Tavernes, i no van fer res perquè el govern de Madrid i València del PP eliminaren el projecte del Vaca, el projecte de la subestació del Golfo per donar llum a la platja, el projecte de la depuradora de 36 milions i al Congrés votaven sempre en contra de la millora de la Goleta.

No saben de números o menteixen a consciència? Compromís fa 9 anys que està en l’alcaldia de Tavernes. Això i tot diuen que fa MÉS de 10 anys que Compromís no ha fet res, que no ha acabat el col·lector, oblidant - o enganyant?- que fa 10 anys governava el PP i no va redactar el projecte ni cap document del col·lector. I s'havia d'executar dins de les obres de les aigües potables, que ells concediren l’any 2006 a Aquagest.

No executaren les obres, però se'n va aprofitar d'elles i després de 3’4 i 4’5 milions de dèficit en el pressupost, i com que no tenia diners, el PP va demanar 2’7 milions com a préstec a Aguagest, pel valor del cànon d’aigua potable fins l'any 2026. A canvi va alliberar a l’empresa de l’obligació que tenia de finançar el col·lector.

 
 


Document on es demana el préstec de vora 2'7 milions del canon d'aigua potable i, a canvi, se li eximeix a la concessionària de finançar el col·lector
 
Document on l'empresa accepta fer el préstec i alliberar-se del finançament


Anys 2009 i 2010:  els “Plans E-1 i E-2” de Zapatero i el Pla Confiança de Camps aporten 8’7 milions a Tavernes per a executar obres, i l’any 2010 van fer un préstec per a obres de 4’7 milions (que l’ha pagat el govern de Compromís) però el govern del PP no  es va gastar un euro en el col·lector tot i que estava qualificat com a urgent i precís. Ara diuen que és “important per a l'evacuació de les aigües pluvials que evitarà les constants inundacions del casc de la platja”.

El juny del 2011 Compromís arriba a l’alcaldia i comprova que no  hi ha projecte, ni autorització de Costes ni de Confederació per abocar les aigües a la mar. Tampoc cap expedient per aconseguir els terrenys. Res de res.

Compromís  va millorar el previst projecte de col·lector amb la inclusió del vial perimetral i la urbanització del sector nord de la platja. Com ja hem dit el PP el va votar en contra i també en contra del seu finançament. Sempre en negatiu i posant traves a la gestió municipal dels altres. Com Casado ara a Espanya. I tergiversant fets i dates que enganyen al  veïnat.  Per cert, amb 24 milions que ha pagat el govern de Compromís del deute deixat pel PP, es podrien construir...  ¡¡¡8 col·lectors i vials perimetrals!!!