L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 2 d’octubre del 2020

Enhorabona Trencadís!!! Estem contents, molt contents: Heu deixat el nom de Tavernes molt alt!



"Alicia en el Musical de las Maravillas" amb 10 guardons és el musical més premiat pel públic en el BroadwayWorld Spain, uns premis que començaren en el 2011 amb l'objectiu de donar als afeccionats al teatre musical, productors i artistes i personal dels teatres la possibilitat de elegir mitjançant votació a les millors produccions i millors professionals a nivell de les grans ciutats i de les gires per l'estat.

Un total de 175.000 vots han decidit que els guanyadors per al públic dels premis BroadwayWorld Spain són "Alicia en el Musical de las Maravillas", com a espectacle més guardonat; Antonio Banderas com a millor actor principal per "A Chorus Line" i Cristina Llorente com a millor actriu per "Ghost, que també ha estat com a "Millor Musical de la Temporada".

 

La relació completa de premis són:

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT  

Àngel Crespo - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR ACTOR PRINCIPAL

Antonio Banderas - A CHORUS LINE

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT 

 Mamen Mengó - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR ACTRIU PRINCIPAL
Cristina Llorente - GHOST

MILLOR ADAPTACIÓ
Silvia Montesinos - EL GUARDAESPALDAS

MILLOR COREOGRAFIA
Pachi G. Fenollar - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR DIRECCIÓ
Jose Tomàs Chàfer - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR DIRECCIÓ MUSICAL
Paco Iváñez - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR DISSENY DE CARTELL
María La Cartelera - DUMBO

MILLOR ESCENOGRAFIA 

Luis Crespo -  ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR ESDEVENIMENT TEATRAL
Proactiv Entertainment & Planeta Junior - MIRACULOUS LIVE SHOW

MILLOR IL·LUMINACIÓ
Ximo Rojo - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR MUSICAL
LetsGo Company - GHOST

MILLOR MUSICAL EN GIRA
Trencadís Produccions - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR MUSICAL INFANTIL
Candileja Producciones Teatrales - DUMBO

MILLOR MUSICAL ORIGINAL
Josep Mollà I Paco Iváñez - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

MILLOR MUSICAL PETIT FORMAT 

 La Coja Producciones - UN DIA CUALQUIERA

MILLOR SO
Tomás Pérez - DUMBO

MILLOR VESTIDOR 

Pascual Peris - ALICIA EN EL MUSICAL DE LAS MARAVILLAS

 Alicia al Musical de les meravelles

 L'espectacle “Alícia al musical de les meravelles”,  la darrer producció de la companyia vallera “Trencadís”, es va estrenar a la Casa de la Cultura el 3 de novembre de l'any passat. La productor vallera “Trencadis” seguia el camí  que els ha donat molts d’èxits: convertir un conte clàssic, “Alicia en país de meravelles” de Lewis Carrol, en un gran espectacle musical.

L’essència del conte clàssic, el procés maduratiu d’Alicia, el pas de la infantesa a l’entrada del món dels adults, es manté en una versió modernitzada on trobem els personatges del conte (Alicia, la reina, el conill, les cartes, el gat, l’eruga, la marmota...) i personatges actuals, com la iaia, que representa la lectura i els jocs tradicionals front als actuals electrònics, i que serà qui, a traves de la narració del propi conte, conduesca la néta Alicia pel camí que la portarà a la maduresa a través de l’acció, els somnis, la reflexió i sempre amb la mirada posada en el món interior.

 



“Alicia al musical de les meravelles” s'escenifica en format mitjà, pera escenaris no massa grans, i per això el decorat de fons és el mateis i són els elements mòbils sobre l’escenari, personatges inclosos, els utillatges de l’escena que van modificant-se segons l'esdevindré de la història, tot ben recolzat en un joc de llums perfecte.

En resum, al llarg de la representació el colorit, el ric i variat vestuari, el ritme interpretatiu, els molts personatges representats pels actors i que obliguen a constants canvis de vestuaris... tot plegat converteix l’obra en una veritable lliçó d’escenografia, ben treballada i recolzada amb la coreografia dels números musicals. I tot això s'ha vist ben plasmat en els guardons obtinguts.



 “Alícia al musical de les meravelles”, no ho oblidem, és sobre tot un musical, excel·lent, amb números musicals i una estudiada i treballada coreografia, una de les debilitats confessades de la productora, que és alhora una de les grans bases dels seus espectacles. Cançons amb textos acurats que s’escenifiquen amb una gran mescla de ritmes i varietat d’estils musicals, i que atrauen de seguida a l’espectador de manera que sense cap indicació i de manera espontània, han fet sonar les palmes compassades al ritme del número musical que s’interpretava en eixe moment.
 
 
 
Memorable tota l’obra, però sense dubte totalment genials les escenes del musicals protagonitzades per Alicia i el senyor eruga, la coreografia de la festa del senyor Barreter i ja, per aplaudir, la part final, quan el musical arriba al moment àlgid amb l’entrada de la Reina de Cors i el judici a Alicia, un moment on tots els recursos de l’obra (color, música, llum, coreografia, escenografia...) es posen a disposició d’un gran final que ha fet alçar dempeus els espectadors. 
 
 
Des d'ací, i de tot cor, volem donar la nostra enhorabona a Trencadis, a Josep Tomas Chàfer, a Josep Mollà, a Pachi Fenollar, a Paco Ivañez, a Luis Crespo, a Pascual Peris, a Ximo Rojo i com no, als actors Mary Porcar, Kevin Coll, Mamen Mengó, Arturo Sebastià i Àngel Crespo, que interpreten, canten i ballen i on, excepte Mary Porcar que representa Alícia, els quatre han de doblar, triplicat, quadruplicar papers, en una gran multiplicació interpretativa per poder representar la munió de personatges que apareixen al relat de Lewis Carroll. 
 
 Enhorabona i gràcies a tots per portar Tavernes en el cor i deixar el nom de la ciutat ben alt.