L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dimecres, 7 d’octubre del 2020

Regidoria de Serveis Socials desenvoluparà un programa per a majors amb el títol "Un paraigua de vida per a la gent gran"


La Regidoria de Serveis Socials que dirigeix la regidora de Compromís, Noe Alberola, presentarà el proper dimarts ,13 d'octubre, a les 19'30 hores i al vestíbul de la Casa de la Cultura el projecte " Un Paraigua de Vida per a la Gent Gran", dirigit a les persones majors de 60 anys. 
 
El projecte abraça una successió de programes que, com ens ha explicat la regidora Noe Alberola té la seua primera fase en "un conjunt d'accions que tenen com a objectiu corregir les mancances que s'han comprovat en el confinament. S'iniciarà amb un programa d'ensenyament de la digitalització i adaptació a les noves tecnologies perquè la gent gran sàpiga usar el mòbil, tauletes, aprenga a fer una videoconferència i puguen seguir el conjunt d'activitats que des de la regidoria de Servei Social van a preparar-se i executar-se online" .

Hi haurà també una segona fase del programa, prevista per a  novembre, dirigit a les persones que no han pogut assistir al primer per tal que no es queden darrere. "Queda clar la importància d'aquesta primera fase, que serà la base i es necessària per a poder seguir amb les altres" en paraules de la regidora.
 
 
 
Un dels programes previstos es durà a terme amb la col·laboració de Creu Roja Tavernes, amb el títol " Acompanyament Social" on els voluntaris de Creu Roja en casa dels nostres majors els donaran suport telefònic, faran un seguiment de la salut, els llegiran o conversaran amb ells... en resum es vol trencar l'aïllament que puguen tindre a casa seua en el que és una aposta des de Serveis Socials per a millorar la qualitat de vida d'aquells que durant la pandèmia han estat més aïllats i necessitats de socialitzar-se.

 
La companyia "Teatre del Raval" participarà en una fase del programa com a encarregada de treballar l'expressió artística, rèplica de texts, memorització, improvisació, vocalització, monòlegs, activitats artístiques.
 
"Des de la Regidoria de Serveis Socials pensem que la mobilitat, l'activació del cos i la ment són fonamentals en qualsevol moment del cicle de la vida, és per això que s'han adaptat els exercicis motors, físics, per a tindre un envelliment actiu i mantindre el millor possible la capacitat motora i els reflexes. D'ací que una gran part part del programa va dirigida a l'esport, adaptat a elles i ells, als nostres majors" indicava Noe alberola.
 
 Aquest projecte se suma a altres activitats que ja realitza de la Regidoria de Serveis Socials i Gent Gran, com són el Taller de la Memòria, el d'estimulació a la parla, millfunes, pilates i ball adaptat, sendejant per les herbes de la Valldigna, cultura activa. En conjunt, l'envelliment actiu dins d'un projecte il·lusionant, engrescador, i pensat per aquells que tant ens han donat i tant mereixen rebre...