L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 9 d’octubre del 2020

La Banda Simfònica de la SIUM va oferir ahir el concert del "9 d'Octubre"


La Banda Simfònica de la SIUM va oferir ahir el tradicional concert del "9 d'Octubre" dedicat a la música de compositors valencians, i on ens va oferir composicions de M. Palau, Salvador Giner, José Manuel Izquierdo, entre altres, plasmades en obres  com "Levante", "Coplas de mi tierra", el poema simfònic "El festin de Baltasar", "Danza Oriental"  i va acabar amb l'Himne a Tavernes. 

La falta de programa de mà va fer que el director digués cada peça abans de la interpretació. Pensem que es pot suplir amb la publicació del programa al web o facebook de la societat.

 

Un concert que, com ens té acostumats la nostra banda, va ser de bon nivell musical gràcies al treball de músics i director, Carles Sancho, cosa que fa que sempre ens resulten satisfactoris els concerts i més quan, com ahir es dedica a compositors de la terreta i amb motiu del 9 d'Octubre. 

I ens volem fer ressò d'algun comentari  escoltat al respecte de la programació i es que encara que els compositors de les interpretades eren valencians, alguns espectadors notaren a faltar eixa música d'arrels més valenciana, més tradicional, aquella que es basa i recolza més en les melodies populars i de la nostra tradició musical i folklore, i que també han estat font d'inspiració de molts compositors de la terra. Ens ve ara al cap obres com  "Una nit d'albaes" o "Es xopa hasta la Moma", per citar-na algunes.

 

 

Per tot el demés, un bon concert com tots els que ens ofereix la banda vallera, celebrat amb totes les mesures de seguretat que cal, i una bona entrada a la diada del "9 d'Octubre" que celebrem avui els valencians i valencianes i per a la qual us desitgem el millor del Món.