L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

divendres, 30 d’octubre del 2020

No anem gens bé: Un augment significatiu de casos a Tavernes i al Departament Sanitari de Gandia des de la darrera actualització

 
La darrer actualització, la d'avui mateix de la Conselleria de Sanitat no dóna bones notícies per a Tavernes. Mentre Barx continua sense contagis de fa setmanes, Benifairó i Simat han aturat el ritme ascendent que van tindre fa una setmana, Tavernes presenta un increment significatiu quan a contagis: 12 nous contagis sumem des de l'última actualització i, el que és més trist, hem sumat una defunció.
  
Ho hem dit moltes vegades: la realitat ens obliga a tots a ser prudents, ara més que mai en plena segona ona de la Covid-19, a no deixar de banda les mesures que ens marquen des de Sanitat. I atenció a les relacions socials i familiars, i no perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè són, segons les dades de la Generalitat, l'origen de més del 60% d'infeccions.

Us oferim les xifres de la Valldigna: 

 - Tavernes: Suma 146 infeccions durant tota la pandèmia, incloent les 12 infeccions últimes. Els casos actius per PCR+ en els últims 14 dies són  38 (eren 28) la qual cosa vol dir que 2 persones han estat curades. Ara mateix tenim una  incidència acumulada (IA) que passa a ser de 221 per cada 100.000 habitants, quan fa 10 dies era de 40. Ara mateix ultrapassem la IA del País Valencià (153)   i la d'Espanya (361).  Les defuncions totan han augmentat a 16.
 
  - Barx no té cap novetat. Té un total de 16 infectats durant la pandèmia. En els últims 14 dies no ha tingut cap cas, amb la qual cosa la incidència acumulada (IA) és de  0,0 casos per cada 100.000 habitants. 

   - Benifairó ha sumat un nou infectat i té un total de 16 durant la pandèmia. Té 11 casos actius, la qual cosa vol dir que 1 persona està curada,  i una incidència acumulada (IA) de 700'19 casos por cada 100.000 habitants els últims 14 dies, superant la IA del País Valencià i la d'Espanya. Cap defunció.

  - Simat  suma 26 casos durant la pandèmia. Ara mateix té 7 casos actius ( eren 8) la qual cosa ens indica que una persona s'ha curat. Presenta una incidència acumulada (IA) de 210 casos per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies, o siga per davall de la IA valenciana i de l'espanyola. 1 defunció.

  Departament Sanitari de Gandia 

 


Les xifres de Conselleria després d'aquest dos dies sense actualització ens confirmen també mals presagis en el departament sanitari: el nombre d'infectats ha pujat en 115 casos i en son en total des de l'inici de la pandèmia 1.649 ( l'anterior actualització eren 1534).

Tenim ara mateix un total de 342 casos actius, i això implica que 31 persona s'han curat. La incidència acumulada actual (IA) és de 192'4 per 100.000 habitants els darrers 14 dies, quan en l'anterior actualització era de 145. Per davall de la valenciana i espanyola, però amb un augment considerable, quasi el triple,  els darrers 10 dies quan era de 67.

Cal també indicar que el nombre de morts ara és 37, és a dir, 2 més que la darrer actualització.

Les darrers dades de l'Àrea de Salut de Gandia són d'ahir dijous, encara no estan incloses en les dades anteriors, i confirmen el degoteig de casos  - ahir es van sumar 24 nous positius -  i un increment d'ingressos i en UCI: Ara són 28 les persones ingressades en l'hospital Francesc de Borja de Gandia, que ja aten també a 6 pacients en UCI.

El Departament de Sanitat demana a la ciutadania evitar al màxim els contactes socials i familiars, àmbits on s'estan produint la majoria de contagis.

En les altres ciutats grans de la comarca, la situació és la següent:

Gandia: 818 casos totals, amb  155 casos actius ara, la qual cosa ens dóna una IA de 208 per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies.

Oliva: 195 casos totals, amb 19 casos actius ara, la qual cosa ens dona una IA de 76 per cada 100.000 habitants els darrers dies.