L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.535
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:76.494

dijous, 29 d’octubre del 2020

Atenció als correus falsos del Ministeri de Sanitat que es poden rebre per correu electrònic

 

Potser aquest dies ha rebut algun correu electrònic enviat, presumptament pel Ministeri de Sanitat. Aqueixos correu són falsos i corresponen a una campanya d'enviament massiu de correus electrònics maliciosos que intenten suplantar la identitat del Ministeri de Sanitat. 

L'engany el voler fer mitjançant la duplicació de la imatge corporativa i l'ús de dominis de correu inexistents, com @mscbs.gob.es. Cal tindre en compte que des del Ministeri de Sanitat no s'envien correus des del domini @mscbs.gob.es, per la qual cosa totes les adreces de correu procedents d'aqueix domini són falses: aviso@mscbs.gob.es, covid@mscbs.gob.es, etc.

Aquests correus indiquen que contenen informació relacionada amb termes com el coronavirus, la COVID-19, Estat d'Alarma i altres. Han de ser eliminats i evitar descarregar els fitxers adjunts o seguir els enllaços que puguen contindre.

A banda d'aquesta situació com a mesures de precaució generals es recomana:

-    No obrir correus d'usuaris desconeguts o que no hagen sol·licitat, elimine'ls directament.
 -   No contestar en cap cas a aquests correus.
 -   Precaució en seguir enllaços en correus, encara que siguen de contactes coneguts.
 -   Precaució en descarregar fitxers adjunts de correus, encara que siguen de contactes coneguts.