L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 1 d’octubre del 2020

L'ORATGE PREVIST: La primera borrasca profunda ens visita demà, amb forts vents i temporal marí

 
Avui ens ha afectat una massa d'aire càlid i vent de ponent: calor al País Valencià, Múrcia i Andalusia, amb les temperatures més altes d'Europa, amb punts superiors als 32º C. (vore mapa superior)

Demà en la primera meitat del dia tindrem temperatures càlides, amb màximes que poden aconseguir 30 °C, però a la vesprada ens afectarà un sistema frontal de la borrasca Àlex que creuarà la península i portarà pluges i darrere, l'enfonsament de la temperatura i el vent, amb bastant força.

 

Àlex i la ciclogènesis explosiva associada

La borrasca Àlex obri la temporada de grans borrasques i es genera ara mateix a l'oest de la costa francesa. Porta en el seu desenvolupament una fase denominada ciclogènesis explosiva o bomba meteorològica, però amb això volem indicar la rapidesa amb la qual s'aprofundeix. 

La borrasca Àlex, formada en el Atlàntic, patirà el procés de ciclogènesis explosiva entre avui i  demà.  Entre ella i l'anticicló canalitzaran una massa d'aire polar cap a la Península Ibèrica amb temporal important, que ara ja afecta el nord i zones de l'interior. Forts vents, ratxes molt intenses, mala mar, onatge costaner significatiu, baixada de temperatures,  precipitacions amb nevades en zones altes, etc,  ens portarà aquesta primera borrasca profunda d'inicis d'octubre. 

La borrasca Alex ens afectarà entre hui, 1 d'octubre, i fins al 5-6 d'octubre, i preferentment a zones del nord i Balears. Demà dia 2 d'octubre serà un dels pitjors dies,  quan Àlex ens afecte de ple i s'aprofundisca explosívament.  Tindrem vent fins a la meitat de la setmana que ve, però serà demà i el dissabte amb major intensitat.
 
Mapes previstos de demà i dissabte

L’oratge en territori valencià

A partir de la vesprada de demà baixada de temperatures i arribada a les nostres comarques del temporal associat a la borrasca. De moment, la predicció meteorològica ha portat a AEMET  a activar per a demà l'alerta groga per forts vents de ponent, de més de 90 km/hora entre les 10 i la mitjanit, mentre que la de fenòmens costaners, preveu ones de fins a tres metres, començarà a les 12.00 hores i finalitzarà a mitjanit.
 
Atenció per tant al vent i procurar no passar per zones on es puguen produir despreniments
 
AEMET preveu pluges a partir de mig dia de demà, mes probables i intenses a l'interior, amb tendència a remetre al mateix temps que disminuirà la nuvolositat. Temperatures en descens.

El dissabte 3 d'octubre, la intensitat del vent de ponent augmentarà i baixaran les temperatures (les màximes i les mínimes), sense arribar als 25 graus les més altes ni als 15 graus les més baixes. 
 
Informació basada en textos i gràfics de LCUA, tiempo.es i AEMET