L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

divendres, 30 d’octubre del 2020

La gestió del regidor Llácer (Compromis) es plasma en 250.000 euros d'ajuda de la Diputació per executar part del mur de defensa del Vaca


El treball coordinat del regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, i de la responsable de Diputació de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, de Compromís, dut a cap des del passat mes de febrer (reunió de treball en la foto superior) permetrà la firma d'un conveni singular gràcies al qual l'entitat provincial subvencionarà 250.000 euros del mur de defensa contra les inundacions del Vaca.

La subvenció es plasmarà a traves d'un conveni gràcies al qual l’ens provincial aportara eixos 250.000 euros per executar una part del mur que Tavernes ha de construir per a protegir el casc urbà contra les inundacions del Vaca. El conveni es va aprovar en la sessió plenària de Diputació del passat dimarts amb els vots a favor de Compromís, PSOE i Cs. El PP no va recolzar la proposta de conveni, tot i que va ser la mala gestió del PP en el Vergeret la causa d'aquesta inversió de vora 1 milió d'euros.

 

 

El treball i l'interés de la diputada, Dolors Gimeno, i del regidor Josep Llácer, ambdós de Compromís, ha tingut com a fruit la firma d'aquest conveni singular que consensua els termes i condicions amb les quals la Diputació contribuirà a aquesta obra.

L’ajuda de Diputació s’emmarcarà dins d’una separata del projecte general de Via Verda Carcaixent-Tavernes al seu pas pel terme valler i executarà part de la via verda que llinda amb el riu Vaca, realitzant alhora la part d'integració paisatgística i naturalització de l'entorn.

Tal com ací vam informar, l’execució d’aquesta separata que han negociat la diputada Dolors Gimeno i el regidor Llàcer,  es contempla dins del projecte d’ integració paisatgística i urbana del mur. Per tant, l’ajuda de Diputació es destinarà a la construcció del mirador elevat, d’altura variable, i  que disposaria de zones enjardinades amb espècies autòctones, tal com es contempla en el projecte global.

 

El regidor d’Urbanisme Josep Llácer ha efectuat diverses gestions amb altres entitats oficials per tal d’aconseguir ajudes de manera que el cost previst sobre el milió d’euros no el pague només Tavernes.  Així s’han efectuat gestions i reunions amb els representants del Ministeri de Transició Ecològica, que redacta el projecte de la separata del carril bici que transcorrerà al costat del mur, i que forma part de la Via Verda Carcaixent-Tavernes, amb la qual cosa la ciutat pot estalviar-se sobre els 200.000 euros.

La construcció d’un mur/mota al llarg del Vergeret, entre el pont i l’inici del Tol·lo, amb altura variable, i que s'integrarà en el casc urbà, és una conseqüència de la sentencia judicial que declarava il·legals una part de les edificacions de Vergeret, aprovades durant el govern del PP, i que permetria desqualificar com a “inundable” la zona i legalitzar els habitatges.