L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 12 d’octubre del 2020

Excursió botànica a la Granata dins dels actes del 9 d'Octubre


Dins de les activitats organitzades per l'Ajuntament de Tavernes en la celebració del "9 d'Octubre", la diada dels valencians i valencianes, i en col·laboració amb el Centre Excursionista de Tavernes ahir va tindre lloc una "Excursió a la Font de la Granata. Ruta botànica" amb la presencia de molts vallers i valleres que pogueren gaudir d'una jornada amb bon oratge, tot i que les previsions assenyalaven la possibilitat de pluja.

 Durant l'activitat els assistents van rebre diverses explicacions sobre les plantes de l'hàbitsat mediterrani que anaven descobrint al mateix temps que el seu ús medicinal i les propietats que tenen, quines són antiinflamatòries, astringents, digestives, estimulants, laxants, etc... tot un curset reduït de medicina natural.

 


Els assistents, que van rebre uns fulls explicatius,  van ser alliçonats sobre com fer una tisana amb aquestes plantes, així com les diferències entre una decocció, una maceració o una infusió.

Complit l'objectiu de conéixer un poc millor la nostra flora autòctona, no cal ni dir que també pogueren gaudir del paratge de la Granata així com de les vistes espectaculars durant la marxa.