L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.337
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.555

divendres, 23 d’octubre del 2020

Només Barx es lliura avui: Nous infectats a Tavernes, Benifairó i Simat, mentre augmenten també els casos de la Covid-19 en el Departament de Gandia


No són bones les notícies en la que serà l'ultima actualització de la setmana i que comprén les dades fins el dia 21 inclós. Les poblacions de la Valldigna, excepció de Barx, presenten totes noves infeccions: Tavernes en suma 6, Benifairó en suma 5 i Simat en suma 1 més.

 Amb bastant seguretat, en el cas de Benifairó estaran inclosos els infectats en el brot que va confirmar dies arrere la Conselleria de Sanitat, i que ha obligat a confinar 14 alumnes de la classe de 6é del CEIP Jaume II el Just, encara que no hi ha hagut cap hospitalització i els joves presenten símptomes de febre i diarrea.

Així doncs, les dades per poblacions queden:

- Tavernes: Suma un total de 117 infectats durant tota la pandèmia (inclosos 6 casos de l'actualització d'avui). Els casos actius per PCR+ en els últims 14 dies han pujat de 7 a 11, això ens indica que hi ha hagut 2 altes,  però es produeix un augment en la incidència acumulada (IA) que passa a ser de 69'76 casos per cada 100.000 habitants els 14 últims dies, per davall del País Valencià  i d'Espanya.

  - Barx té un total de 16 infectats durant la pandèmia. En els últims 14 dies no ha tingut cap cas, amb la qual cosa la incidència acumulada (IA) és de  0,0 casos per cada 100.000 habitants. 

   - Benifairó incrementa en 5 casos i suma un total de 13. Ara mateix te una incidència acumulada (IA) de  700'19 casos por cada 100.000 habitants els últims 14 dies, superant la IA del País Valencià i la d'Espanya.

  - Simat  amb 1 nou cas positiu, en suma 21 totals durant la pandèmia i presenta una incidència acumulada (IA) de 150'20 casos per cada 100.000 habitants els darrers 14 dies, o siga pols nivells de la IA valenciana i menor que l'espanyola.

  Departament Sanitari de Gandia

 

 Les dades del Departament Sanitari de Gandia ens informen d'un total de 1391 casos en tota la pandèmia des de la darrer actualització, es a dir el departament ha incrementat 38 casos nous.També hem passat de 119 persones actives PCR+14 dies a 140 amb la qual cosa la incidència acumulada (IA) en la comarca és de 78'76 casos per 100.000 habitants els darrers 14 dies per davall de la valenciana i espanyola.

 En resum que, amb més o menys valors, la pandèmia segueix la seua evolució cap amunt amb nous casos de contagi. Ahir mateix es van registrar 22 nous positius, com és lògic, encara no comptabilitzat en les xifres oficials. Quan als ingressos, a l'hospital Francesc de Borja, hi ha nou persones ateses en planta.

Les autoritats sanitàries de la Safor recorden l'ús de la mascareta, i augmentar totes les precaucions, car sembla car que hi ha un relació augment d'infeccions/baixada de temperatures i també més perill en tots els llocs tancats.

 Si fem una ullada a les grans poblacions de la comarca, observem:

 - Gandia té un total de 703 casos en la pandèmia i ara hi ha 60 persones infectades amb la qual cosa la seua IA -es de 80'47 per 100.000 habitants els darrers 14 dies.

 - Oliva presenta un total de 179 infectats durant tota la pandèmia i ara mateix té 9 persones infectades amb la qual cosa presenta una IA de 35'86 per 100.000 habitants els darrers 14 dies.