L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dijous, 29 d’octubre del 2020

PREVI PLE NOVEMBRE: Tavernes canviarà el nom de la "Plaça deJuan Carlos I" pel nom de "Plaça dels Sequers"

 

El govern municipal de Tavernes, Compromís i PSOE, als quals se’ls ha unit l’Esquerra presentaran una moció al plenari del pròxim dilluns on demanen el canvi de nom de la “Plaça de Juan Carlos I” a “Plaça dels Sequers”, nom amb el qual la ciutadania vallera coneix l’esmentada plaça ubicada en la urbanització dels Sequers.

La suma dels vots dels tres grups proposants (Compromís, PSOE i l’Esquerra) és 11 d’un total de 17 que té la corporació amb la qual cosa no ha de tindre cap dificultat per aprovar-se en el plenari de dilluns.

La moció presentada es pot llegir en la documentació del plenari de dilluns, que està publicada en el web municipal.  El text recorda que els mitjans de comunicació, sobre tot els internacionals, han publicat ampla informació sobre la presumpta procedència il·licita de la de Juan Carlos de Borbón i Borbón que manté a través d'una trama financera  offshore. 

 

El text explica les indagacions centrades en dues fundacions (Lucum i Zagatka) amb diversos comptes bancaris, amb comptes bancaris a Suïssa i dipòsits de 64,8 milions d'euros (100 milions de dòlars) provinents de la casa reial saudita.

El text recorda totes les investigacions realitzades sobre la destinació dels diners i que han estat motiu de molts articles en  premsa, fins arribar a la fugida del rei emèrit als Emirats Àrabs el passat mes d’agost, on s’indica “que ha provocat un alt grau d’indignació alhora que ha degradat definitivament la imatge del monarca i de la casa reial”.

El text de la moció indica que “tots aquests actes i informacions, amagades durant anys a la ciutadania, atempten contra els més elementals principis ètics. L'existència d'un règim de monarquia parlamentària no pot  comportar  l'existència  de  zones  d'impunitat  contràries  al  principi  d'igualtat  que consagra l'article 14 de la Constitució”.


 
També  “un rei emèrit en fugida i amb aquests comportaments totalment censurables no mereix formar part de la llista de carrers de la nostra ciutat. Aquesta proposta  busca recuperar la dignitat dels espais públics de Tavernes".

El text assenyala que per “dignitat i per una elemental higiene democràtica, procedeix retirar el nom de Joan Carles I d'esta plaça” i “amb  un consens, que no s'associe a una monarquia presumptament corrupta i decrèpita” amb la proposta de substitució pel nom que habitualment utilitzen els veïns i veïnes de Tavernes de manera col·loquial: “Plaça dels Sequers”

En conseqüència demana al ple de l’Ajuntament de Tavernes que acorde Canviar el nom de la plaça Joan Carles I  per “Plaça dels sequers” i  comunicar la decisió als veïns i veïnes de la zona, a Cadastre i Registre de la Propietat, a l’INE, a la Societat Estatal de Correus i Telègrafs i a tots els departaments d’aquest Ajuntament.