L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 5 d’octubre del 2020

El Ministeri de Transició Ecològica vol aportar 2'4 milions de tones d'arena a les platges de la Safor, la meitat a Tavernes i el Brosquil

 
La directora general de la Costa i de la Mar del ministeri, Ana Oñoro, va confirmar als alcaldes de la Safor-Valldigna que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic estudia una aportació de 2'4 milions de tones per a evitar la transgressió del litoral i les platges afectades. D'aqueixes 2'4 milions de tones, la meitat poden  usar-se en la regeneració de les platges del Brosquil i Tavernes, situades una a continuació de l'altra al sud del Xúquer.

Aquest anunci va ser realitzat en el transcurs de la reunió telemàtica que, com ja hem informat, va realitzar la directora general amb els alcaldes dels municipis més afectats, entre els quals estava l'alcalde de Tavernes, Sergi González, i els de
Daimús, Bellreguard, Guardamar, Miramar i Piles
 

Ana Oñoro els va indicar que no hi ha termini definit per a l'actuació perquè tot queda pendent del pressupost, que al seu torn està pendent dels fons que Europa ha d'enviar a l'estat espanyol per a accions que pal·lien els efectes econòmics de la pandèmia de la Covid-19 i que, en definitiva, impulsarien tots aquests projectes. 

La Directora General va demostrar en la conferència estar completament assabentada tant dels problemes de la platja de Tavernes com de la resta de la Safor.
 
 
Un tema que no es va resoldre, i que cal suposar ho serà quan es redacte el projecte del ministeri és si hi haurà una actuació conjunta, al mateix temps en tots els municipis afectats, o serà un projecte per fases. En un o un altre cas, seran actuacions que hauran de realitzar-s'anara dels períodes i mesos considerats "turístics", amb la finalitat de no afectar encara més la economia de les poblacions afectades.

 
L'alcalde de Tavernes, Sergi González, va recordar que hi ha el compromís de canvi de prioritats en les actuacions previstes per Demarcació de Costes,  on si sembla que el Ministeri té clar que ha de considerar com a "prioritat alta" les platges de la Goleta i de Bellreguard després de la DANA Glòria. També es va indicar en la reunió telemàtica que s'intentarà intentarà incloure tota la comarca en un projecte que tinga la mateixa consideració de "prioritat alta".