L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

dilluns, 19 d’octubre del 2020

L'oratge que ve: Setmana amb borrasca atlàntica i pluges generals, però molt escasses a la nostra zona mediterrània


 

Estem a les portes d’un nou canvi de temps a la península, amb un principi de setmana de predomini de les baixes pressions i presència d’una borrasca atlàntica molt activa, el front de la qual pot agranar la península deixant bones quantitats de pluja demà dimarts, i el dimecres, majorment a la zona oest de la península i al Sistema Central.

I per ací, al País Valencià? De pluja en principi poca, o gens en alguns llocs, com és habitual amb aquestes circulacions atlàntiques.  En general a la península i com hem dit més a l’oest i zona central, es viurà una situació hivernal amb  pluja, vent i fred.

Avui dilluns es donaran les primeres pluges en el nord-oest de la península, començant el matí  a Galícia per avançar fins a Castella i Lleó, Astúries, Cantàbria i nord d'Extremadura a la vesprada.

Demà dimarts hi haurà un descens generalitzat de les temperatures i serà una jornada ventosa, amb sensació tèrmica de que serà més baixa i potser serà la jornada més plujosa d'aquest episodi, afectant àmplies zones de l'oest i el centre peninsular i les Illes Canàries (excepte les més orientals). Tan sols poden quedar-se sense precipitacions zones de la Mediterrània, com hem dit,  i Balears.

El dimecres seguiran les precipitacions, encara que podrien tindre un caràcter més dispers a anar remetent a poc a poc al llarg de la jornada.

El mapa  representa  la probabilitat de pluges fins el proper dijous, amb les precipitacions acumulades marcades amb tonalitats des del blau al roig més intens. El mapa ens indica que en moltes zones de la meitat oest és probable que superen els 50 l / m2 en els propers dies, mentre al Sistema Central i a la cara sud del Pirineu es pot arribar en alguns punts als  150 l / m2, i fins i tot els 200.  Com més a prop del Mediterrani, menys probabilitat, cosa també habitual amb aquest tipus de circulació de la borrasca d'oest a est.