L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 11 d’octubre del 2020

Pau Alabajos, en un concert reivindicatiu, va presentar el seu treball "Les hores mortes"

  

Un gran concert el que va oferir anit Pau Alabajos a la Casa de la Cultura, acte programat per a celebrar-se a l’aire lliure, però que va acabar realitzant-se al saló d’actes davant de la previsió de pluja. Hi acudí molta gent, però no tanta com per a omplir l’espaiós recinte, on s'aplicaren  totes les mesures de seguretat escaients. 

Pau Alabajos presentava "Les hores mortes", l’últim treball del cantautor, i a través de la interpretació de les cançons d'aquest treballs i dels anteriors del torrentí, els assistents pogueren vibrar d’emoció i agrair temes basats en obres de poetes com Vicent Andrés Estellés, Salvador Espriu o Miquel Martí i Pol. No hi va faltar la seua famosa versió d’"Els amants" d’Estellés, mentre de nou ens emocionàvem amb la versió de "M’aclame a tu" d’Ovidi Montllor.   

Els poemes musicats de grans autors o les seues pròpies cançons, en la interpretació d'Alabajos esdevenen una eina de lluita i de resistència per expressar idees i sentiments que  ens sacsegen la consciència, i ens tornen la mirada cap a un país (Valencià, clar) amb la identitat segrestada. 

Les cançons (els versos musicats o els propis) que ens oferia el cantautor de Torrent eren en realitat un tractat de geografia humana, des de la visió de la vida en un barri, un poble o de tot el País.  La cançó  perdent la consideració d'una expressió artística d'entreteniment i de passar-ho bé, per passar a ser eina de conscienciació col·lectiva i també de denúncia de la situació dels valencians i valencianes. 

I en aquest context, Pau Alabajos recordava al públic que l'acte formava part de la celebració del "9 d’Octubre", la Diada del País Valencià, i que calia no deixar de reivindicar la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra identitat. El públic, totalment entregat, aplaudí amb contundència i agraïment cadascuna de les cançons que sonaren a l’auditori de l'espai cultural valler, i es perdonaven algunes errades tècniques.  Coses del directe! 
 
 

Al concert cal destacar també l’immillorable treball dels quatre músics, dos xics i dues xiques, que l’acompanyaven.

 Finalment, Pau Alabajos, que oferí obligat pels aplaudiments del públic un bis amb dos cançons més, va agrair als espectadors la seua entrega incondicional i també, a l’Ajuntament, per l'aposta per la cultura i la música amb seguretat.