L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

diumenge, 25 d’octubre del 2020

L'Ajuntament avança en el projecte de "refugi caní" dins del Consorci Ribera-Valldigna.

El passat mes de juliol, nosaltres vam informar que l’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidora de Compromís Mònica Palomares, responsable de Benestar Animal, havia ofert a les comarques Ribera-Valldigna la possibilitat de cedir uns terrenys municipals per albergar el refugi caní de les esmentades comarques.

Ara, quan ja han passat uns mesos el projecte sembla que pot ser prompte una realitat després que fa uns dies es va presentar a l’Ajuntament d’Algemesí, i davant els representants de gran part dels municipis de les comarques afectades, el estudi de viabilitat d’un projecte que construiria el Consorci Ribera-Valldigna.

El lloc triat són uns terrenys de propietat municipal ubicats en el Polígon El Golfo, d’uns 3.500 metres, i que s’ha aconseguit amb la  reparcel·lació urbanística de dos parcel·les municipals. El consorci efectuarà una inversió de vora 650.000 euros, inclosos equipament i vehicles, per a uns locals amb una capacitat d’animals òptima de 110, però que podrà arribar a una ocupació de 200 animals abandonats. 

Vista aèria del Poligon el Golfo. La parcel·la queda al sud. (Google maps)

 La inversió s’amortitzarà en un termini previst de 10 anys a partir de les quotes que pagaria cada ajuntament segons la població (un euro per habitant) , y el consorci demanarà subvencions i finançament a les Administracions per reduir el màxim el pagament als ajuntaments. De fet, es vol que tota la infraestructura i instal·lacions siga gestionada dins dels plans que té previstos la Diputació de València quan a benefici animal.

Tavernes estarà exempta de pagar durant 8 anys a canvi de la cessió que fa dels terrenys, la qual cosa suposa una quantitat aproximada d’uns 136.000 euros.

 

Tavernes, a més d'un refugi caní al costat de la depuradora, disposa de 2 parcs per a les mascotes en la platja i altres 2 en el casc urbà.

Tavernes va sol·licitar  entrar en el consorci de la Ribera, després que un intent semblant a nivell de la Safor no prosperara. Recordem que Tavernes, i la resta de la Valldigna, formen part del Consorci de Residus de la Ribera-Valldigna, i la integració a aquest nou servei iniciat  per Tavernes pot sumar-se en un futur la resta de poblacions valldignenques. 

El govern municipal de Tavernes ha acollit aquesta iniciativa, que pot estar en funcionament per a l’any 2022, amb una valoració positiva i el fet que la seu del refugi caní estiga en la nostra població farà guanya en eficiència i rapidesa la recollida d’animals abandonats.