L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 904
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 17.115

dijous, 22 d’octubre de 2020

La nova "Font dels Gitanos" ja llueix al seu emplaçament

 


L’Ajuntament de Tavernes ha reconstruït la icònica Font dels Gitanos, situada entre l’avinguda Germanies i el carrer Major, després de veure’s afectada per un accident de trànsit. La renovada font és una reproducció idèntica en grandària  i forma de l’anterior, que es va construir l’any 1949, moment en què marcava l’entrada al poble.

L'Ajuntament ha hagut de superar l’entrebanc primer de l'assegurança del vehicle que va xocar contra la font, després perquè l'empresa de telefonia retirara  la caixa de comunicacions, situada al costat de la font, que  impedia dur a terme la reconstrucció, i després patir la paralització de mesos per la pandèmia.

 

 La Fundació IntegraValldigna ha estat l’encarregada de fer el magnífic trencadís de ceràmica que llueix la Font dels Gitanos a la part davantera, on es pot llegir el nom de la ciutat. Mentre que l’alumnat del taller de jardineria ‘Et formem Espais en verd II’ ha instal·lat un petit jardí a la part superior darrera de la font. Com a novetat, la nova font compta amb il·luminació LED a la part frontal perquè el seu esplendor continue també durant la nit.

La reconstrucció ha contemplat la reubicació de la font uns metres més enrere de la vorera per a deixar espai suficient per a l’execució del projecte de la futura rotonda en la CV-50, prevista per Carreteres de la Generalitat, que dotarà de major fluïdesa el trànsit de la carretera.


 L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mostrat la seua satisfacció per veure completament restaurat un dels símbols històrics del municipi. “I més encara perquè en la reconstrucció han participat la Fundació IntegraValldigna i el taller de jardineria, gent del poble que ha fet un magnífic treball per a recuperar un emblema de Tavernes”, ha afegit.

 

Cap comentari: