L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 30 d’octubre del 2020

Avui divendres, a partir de migdia, comença el confinament perimetral del País Valencià


El president de la Generalitat Ximo Puig en intervenció pública d'anit amb la consellera de Sanitat i Salut Pública Ana Barceló va anunciar el confinament perimetral del territori valencià i les noves mesures per  a controlar la pandèmia provocada pel coronavirus.  El confinament té lloc a partir d'avui, divendres 30 d'octubre, a les 12 de migdia.

Les mesures segons el president es prenen "per a no anar a pitjor", i ha remarcat que la situació ha empitjorat, en dues setmanes s'ha duplicat la incidència, i es per això, veient l'evolució dels països del nostre entorn, que hem d'intentar canviar el xip, hem d'adoptar una nova mentalitat, ha dit.

"No ens podem deixar portar per la por a la malaltia, hem d'assumir cadascun la nostra responsabilitat i aquesta epidèmia està agreujada a tota Europa i no hi ha receptes meravelloses, l'única recepta és el compromís individual", ha dit el president.

També ha recordat que tenim més rastrejadors que ningú de tota Espanya i es per això que detectem més brots gràcies al seu treball dels rastrejadors. "Tenim 1.718, el 17% de tota Espanya, i som la que menor incidència té, per davall de la mitjana espanyola", ha assenyalat.

El confinament perimetral ha dit que es fa  "per a evitar mesures més dràstiques per a la vida social i econòmica de les famílies, persones i treballadors. Prevenció, aqueixa és la via valenciana".

 Cal recordar que els valencians i valencianes si que ens podrem desplaçar entre municipis, comarques i províncies valencianes. Només queda prohibit entrar i eixir, però hi ha excepcions com treballar, anar a l'hospital o per a estudiar.