L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 19 d’octubre del 2020

Avui és el "Dia mundial contra el càncer de mama": campanya d'informació i prevenció a la Plaça Major

Avui dilluns, dia 19 d’octubre, és el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i la implicació de l'Ajuntament de Tavernes es plasma en una campanya d'informació i prevenció que s'efectua amb la col·laboració del Centre de Salut a la Plaça Major, a les portes del consistori.

La campanya realitzada a través de la Regidoria de Sanitat que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís, compta també amb la presència de membres de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Tavernes. Entre les 10.30 hores i fins a les 12 de migdia hi haurà un punt d’informació on a més dels fullets informatius, els professionals del Centre de Salut explicaran mitjançant imatges com previndre la malaltia a través de l’autoexploració i les revisions mèdiques periòdiques per a detectar-la a temps.
 
La regidora de Sanitat i Medi Ambient, Mònica Palomares, ha destacat “la necessitat de dur a terme estes accions per a sensibilitzar a la població sobre la importància de l’autoexploració continuada i el seguiment mèdic, especialment en dones adultes"

 

L'Ajuntament s’ha adherit també a la campanya solidària “Recicla vidre per elles” impulsada per Ecovidrio, iniciativa que té com a objectiu mobilitzar a la població a reciclar envasos de vidre per a cuidar el medi ambient i contribuir solidàriament a la prevenció del càncer de mama. Amb aquest objectiu, s’han instal·lat dos contenidors de vidre de color rosa al Passeig Colón, els quals romandran allí durant les pròximes setmanes.

Mònica Palomares ha assenyalat aquesta doble missió: "reciclar en els contenidors rosa és cuidar del medi ambient i aportar el nostre gra d'arena a la lluita diària contra el càncer de mama”. 

Tavernes és una de les 140 ciutats espanyoles que s’ha sumat a aquesta iniciativa solidària i serà Ecovidrio l'empresa que bescanviarà els envasos de vidre depositats als contenidors en una donació econòmica a la Fundació Sandra Ibarra de solidaritat front al càncer.