L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.410
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:53.779

divendres, 23 d’octubre del 2020

Un jardi plasma el treball de formació dels Tallers d'Ocupació. El govern de Compromís porta dedicats 5'8 milions a tallers i treballs d'ocupació.


L’alumnat de l’especialitat de jardineria del Taller Et Formem, després de comprovar  el resultat aconseguit en la pràctica de disseny i execució d’un jardí amb elements no vegetals que es va desenvolupar al Parc dels Vents, s'ha animat a efectuar una activitat semblant a la Plaça Major.

L'objectiu: que els ciutadans de Tavernes pogueren veure, en aquest indret cèntric de la localitat, una de les moltes activitats que realitzen els tallers d’ocupació i pogueren gaudir dels resultats que aconsegueix l’alumnat dels tallers en la seua preparació de cara a la incorporació al món laboral.

 

 El regidor de Foment, Josep Llácer, de Compromís, ha valorat com a "molt positiva aquesta experiència perquè permet a la ciutat comprovar el treball formatiu que es realitza en els tallers, el bon ús que tenen les subvencions que es reben i com permeten després del taller, trobar feina. Portem molts anys aconseguint subvencions, molt més que mai cap govern que ha tingut Tavernes i això ha permés obrir a molts veïns i veïnes nous horitzons laborals"

 

 

Preparació i treball

L’alumnat ha estat uns dies treballant en el disseny del jardí i desprès,  ha executat l’activitat a la plaça de l’Ajuntament, on quedarà exposat fins el diumenge 25 d’octubre.

L’obra té unes dimensions de 4 x 6 metres, amb l’escut de Tavernes al centre. L’alumnat ha replantejat el disseny sobre la plaça, passant a escala des de les mesures del disseny a la zona d’actuació, executat amb diferents materials inerts i tota mena d’utensilis i eines per executar-lo. L'aportació a poc a poc, i de manera minuciosa dels materials al seu lloc, ha aconseguit donant el color i la textura a cadascuna de les figures que composen el jardí. 

 

 Els materials utilitzats han estat: grava de colors (rosa, roig, grog i blanc), picó volcànic morat i roig, pedra de riu groga i gris, arena de color alber i roja, escorça de pi, rocalla i gespa artificial.

L’alumnat del taller "Et Formem" ha agraït l’oportunitat que se'ls dóna de mostrar el seu treball en aquest lloc emblemàtic de la localitat com és la Plaça Major

 

Vora 5'8 milions de subvencions per formar i ajudar a la incorporació al món del treball 

El govern de Compromís de l'Ajuntament de Tavernes va aconseguir l'any passat les dues subvencions de la Generalitat, que han permés en aquest 2020 dur a cap dos tallers dins del programa "Foment de l'ocupació" i formació "Et Formem". 

Les subvencions, que administra i gestiona l'àrea de Foment que dirigeix Josep Llácer, regidor de Compromís, han estat de 464.109 euros i una aportació municipal de 25.000 euros per cadascú, la qual cosa fa un total de 980.000 euros, destinats a formar i donar treball mentre dura la formació a un total de 50 persones.

 

 

Aquesta quantitat de 980.000 euros cal sumar-la als 4'8 milions d'euros destinats a programes i tallers d'ocupació en la passada legislatura, dels quals 4'4 milions eren de subvencions aconseguides pel govern de Compromís de les Administracions, números que confirmen les paraules del regidor de Foment, Josep Llácer, quan diu que "mai cap govern municipal havia aconseguit tantes ajudes per a lluitar contra la desocupació".